Köşelerden Bir Demet (217)-Cavlı Çulfaz

Bu anlamda, provokasyon, inançlara saldırı, terörist gibi kavramlara da cepheden karşı çıkmak gerek. Nitekim Gara katliamı sonrası çekingen olsa bile eleştirel tutum iktidarın ayarlarını bozmuştur.

https://www.birgun.net/haber/bogazici-tespitleri-2-334693

5-6 yıldır bu vatandaşlarımızın kurtarılması için askeri operasyon kararı verilmedi de şimdi neden verildi? Kararın şimdi verilmesi karar vericilerin siyasi başarı beklentisi nedeniyle mi verildi yoksa askeri bir zorunluluk muydu? Daha önce birçok kez örneği yaşandığı gibi, PKK’nın alıkoyduğu vatandaşlarımızın, dolaylı temaslar ve siyaset kurumunun devreye girmesiyle kurtarılması yöntemi bu kez neden denenmedi? Bu sorular yanıtlanmadan Gara operasyonu aydınlığa kavuşturulamaz.

https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-bila/askeri-operasyonlarin-siyasi-sonuclari,29928

 O yüzden, bu kaosun içinde söylenebilecek tek samimi cümle: “Herkes silahları bıraksın!” demektir. İnsanın tarihi için silahı eline ilk alan değil, her zaman ilk bırakan değerlidir.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mine-sogut/herkes-silahlari-biraksin-1814815

 Erdoğan‘ı sinirlendiren ve standart aile terbiyesi sınırları içinde ayıplanması gereken sözler sarf etmesine neden olan mesele, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorularına yanıt veremeyecek durumda olması. Çünkü, 6 yıla yakın süredir terör örgütünün elinde rehine olarak bulunan asker ve polisleri kurtarmak için herhangi bir girişimde bulunmadığı açık.

https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/alismaya-calisin-sira-size-de-gelecek,29929

Eğer bir hastalığa bir sürü çare öneriliyorsa o hastalık onulmaz demektir. (…) Bir sürü çare geliyor aklıma, bu da demek oluyor ki, hiçbir çare yok aslında.” – Çehov

https://www.gazeteduvar.com.tr/gare-soku-ve-rejimin-visne-bahcesi-makale-1513783

Yıl 1935… CHP Dördüncü Büyük Kongresi kararı: “İçişleri Bakanı Parti Genel Sekreteri… Valiler CHP İl Başkanı oluyor!..”  Şikayetler üzerine 1939 Kurultayında bu uygulamadan vazgeçilmiştir.

https://t24.com.tr/yazarlar/yalcin-dogan/sertifikali-devlet-memurlari-sen-de-al-keyfine-bak,29927

Mesela, üç gün çöp toplanmasa, sokağınızın ne hale geleceğini tahmin edebilirsiniz. Bu durumda daha fazla bedel ödemeye razı olur musunuz? Eğer yanıt evet ise, aynı hizmet için “değerin” nasıl değiştirilebildiğini görmüş oldunuz. İş aynı, ama biçtiğiniz değer bir anda farklılaştı.

https://www.birgun.net/haber/refah-talebi-haktir-334695

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/turkiye/

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/sol-marksizm/

https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

[1961 Mülkiye girişli sınıf arkadaşım Şefik Onat bir romana ve romancıya dikkatimizi çekiyor.] Hayatından gelip geçen –bazıları ise kalan– tanışlarının hepsini, kendisini, mutluluklarını ve sıkıntılarını, başarılarını ve başarısızlıklarını, fakat şöyle ya da böyle müthiş birikimini kaleminden bu kitaba döken Mahmut Şenol… Alın ve okuyun “Bir Roman Yazılıyor: Nickyi Öldürmek” kitabını; bir de bakacaksınız ki, karşınızda, “Pazardan aldım bir tane, eve geldim bin tane” gibisine bir nar zenginliği çıkıvermiş.

https://t24.com.tr/k24/kitap/bir-roman-yaziliyor-nicky-i-oldurmek,557

Saffet Murat Tura – Eksik Olan: Bilinç problemi – Evrensel yanılsama

https://www.youtube.com/watch?v=QwohulZWrjc

Yusuf Atılgan’ın “Aylak Adam”ı ve Fikret Adil’in “Asmalımescit 74”ü ile yakın zamanda bulup okuduğum “Bir Beyoğlu Düşü”, Özlü’nün 1960’larda yazdığı bir hikâyesine 1980’lerin ortalarında yeniden dönüşüydü.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/kanat-atkaya/kahramanimdiniz-demir-bey-41741353

Hatta geçende bir milliyetçi-muhafazakâr yazar, kitap hakkındaki yazısında, Köy Enstitüleri’nin çok konuşulmasına karşılık, klasik çevirilerinin “kültürel hegemonya” bakımından daha etkili olduğu yorumunu getirdi. Kastettiği, “Batı kültürünün” nüfuzunu sağlaması.

https://www.gazeteduvar.com.tr/tanil-bora-hasan-ali-yucelin-yuruttugu-kultur-siyaseti-modernist-bir-milliyetciligin-gudumundeydi-haber-1513723

İki şairin babaları için yazdıkları birer şiir:

https://www.youtube.com/watch?v=maVu7YoYjUU

https://www.facebook.com/onkajans/videos/2015386378559562/?__so__=permalink&__rv__=related_videos

Moskova Lenin Akademisi’nde Marksist kuram ve ekonomi-politik öğrenimi yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen ve TKP içinde yer alan Reşat Fuat Baraner ve Suat Derviş’in yürüttükleri ilk ortak eylem Yeni Edebiyat Dergisi’ni çıkarmak olmuştu. Yeni Edebiyat, Türkiye’nin ilk sosyalist- gerçekçi edebiyat dergisi olarak, yazın tarihine geçecek olmasına rağmen ancak 26 sayı çıkarılabilmişti; çünkü 1941 yılında yönetim tarafından kapatılacaktı. Bundan önce Baraner, 1938 yılında Sanat Edebiyat Sosyoloji (S.E.S) ardından 1939 Kasımı’nda Yeni Sanat Edebiyat Sosyoloji (Yeni S.E.S) dergilerini çıkarmıştı

https://www.insanbu.com/Edebiyat-Haberleri/494-turk-edebiyatinda-bir-kadin-suat-dervis

Attachments area

Preview YouTube video Eksik Olan: Bilinç problemi – Evrensel yanılsama. Konuk: Saffet Murat Tura

Eksik Olan: Bilinç problemi – Evrensel yanılsama. Konuk: Saffet Murat Tura

Preview YouTube video Can Yücel Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim

Can Yücel Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim

About admin

Check Also

Gündemden Bir Demet/Mustafa Aydin

Yeşilin vandalizm tonu Hazırlayan: Gülşah Görücü Londra’daki Finsbury Park yakınlarında bir binanın yan cephesinde bir gece …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com