Bakanlığa ‘İstanbul Sözleşmesi’ pankartı asan kadınlara gözaltı
https://www.dailymotion.com/video/x7uvvwi
Somalı madenciler vekilini arıyor
https://www.birgun.net/haber/somali-madenciler-vekilini-ariyor-307559
Mithat Sancar – Ortada yargı denebilecek bir kurum kalmamıştır. 1920’lerin Almanya’sında yaşanan tabloyu bizler bugün yaşıyoruz ama buna mahkum değiliz. Hep birlikte yürürsek hep birlikte itiraz edersek inşa konusunda güçlerimizi birleştirirsek bu gidişatı durdururuz
https://twitter.com/hdpgenelmerkezi?lang=en
İtirazım Var
http://www.diken.com.tr/yahu-gundem-degistiriyorlaaaar/
Ataol Behramoğlu – Tarihten ders çıkarılır, ama tarih kopya edilemez…
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/ataol-behramoglu/abdulhamit-1750101
Mine Söğüt – Tanrı’yı ve devleti eril hayal eden, bizzat insanın kendisidir. Kadınla erkek, evet, eşit değildir. Ama sorun, onların biyolojik eşitsizliğinden kaynaklanmaz. Denk görülmeyişlerinden kaynaklanır. Ve güçlü olarak tanımladığı gaddar iktidarın büyüsüne kapılıp birbirinden farklı olanların denkliği üzerine düşünmeyi her çağda ısrarla erteleyen insanlık, kadınlara zarar veren erkeklerle ilgili temel sorununu asla çözemez.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mine-sogut/icimizdeki-ve-disimizdaki-erkek-tanrilar-1750112
Şükrü Aslan – “Toplum Bilimleri Kurulu” – Pandeminin en dikkat çekici özelliği, Bilim’in daha güçlü bir biçimde farkedilmesi oldu.
https://www.birgun.net/haber/toplum-bilimleri-kurulu-307533
Hakan Güneş – Rusya’nın ‘suni denge’si olarak V.V. Putin! Rusya’nın nispi refahı
Putin’in ekonomik ve sosyal performansı genellikle Gorbaçev’in kaotik son yılları ve Yeltsin’in sefaletle özdeşleşmiş 1990’ları ile kıyaslanarak anılıyor. Putin bu iki selefiyle kıyaslandığında nereden bakarsanız istikrar ve refah artışı, dış borçlardan kurtulma, enflasyonu dizginleme, yaşanabilir sınıra yaklaşan ücretler ve devletin sosyal fonksiyonlarında gözle görülür bir iyileşme anlamına gelir. Burada bir illüzyon yoktur. Her ne kadar SSCB seviyesinde bir refaha ulaştırmaktan hayli uzak olsa da Rusya halkını yıkımın eşiğine getiren Gorbaçev ve özellikle Yeltsin ile kıyaslandığında Putin, Rusya halkları için hep “nispi” refahı, adaleti ve istikrarı temsil ediyor.
https://ilerihaber.org/yazar/rusyanin-suni-dengesi-olarak-vv-putin-114767.html
Erinç Yeldan – Y kuşağı, Z kuşağı… Örgütlü toplumsal muhalefet olmadan, kapitalizmi aşacak bir dünyanın tahayyülü mümkün değil.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/erinc-yeldan/y-kusagi-z-kusagi-1750080
Metin Çulhaoğlu – Bir sorun ve bir yol
İngiltere’de “sanayi devrimi” sırasında (1700’lerin ikinci yarısı ve 1800’lerin başı) yaşam beklentisi 35-40 yıl arasında olduğundan bu dönemlerde “gençlik” gibi bir kategori tanımlamak çok güç, hatta imkânsızdı. O dönemlerde “genç” olarak tanımlanabilecek insanların büyük bölümü de işçiydi.
https://ilerihaber.org/yazar/bir-sorun-ve-bir-yol-114628.html
Barış Doster – ABD, Çin ve Rusya: Rekabetin boyutları – Abd, ne Çin’in ekonomik gücünü, yatırım ve dış yardım kapasitesini durdurabiliyor ne de Çin’le ticaretini kesebiliyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-doster/abd-cin-ve-rusya-rekabetin-boyutlari-1750089
Newyorker – Raskolnikov, a twenty-three-year-old law-school dropout, tall, blond, and “remarkably good-looking,” lives in a “cupboard” in St. Petersburg and depends on handouts from his mother and sister. Looking for money, he plans and executes the murder of an old pawnbroker, a “useless, nasty, pernicious louse,” as he calls her; and then kills her half sister, who stumbles onto the murder scene. He makes off with the pawnbroker’s purse, but then, mysteriously, buries it in an empty courtyard.
https://www.newyorker.com/magazine/2020/06/29/the-lockdown-lessons-of-crime-and-punishment
Harold James – Late Soviet America – Under these conditions, the dollar won’t be able to buy as much internationally as it once did, and it may even start to look like the old Soviet ruble, even if there is a dramatic change in leadership and strategy. After all, Mikhail Gorbachev did not immediately succeed Brezhnev, and by the time he came to power and introduced perestroika, it was too late. The malaise had become terminal.
The Historikerstreit (German: “historians’ dispute”) was a dispute in the late 1980s in West Germany between conservative and left-of-center academics and other intellectuals about how to incorporate Nazi Germany and the Holocaust into German historiography and, more generally, into the German people’s view of themselves. The views of Ernst Nolte and Jürgen Habermas were at the center of the debate, conducted almost exclusively through articles and letters to the editor in the newspapers Die Zeit and the Frankfurter Allgemeine Zeitung. People in West Germany followed the debate with interest. The debate was noted for its vitriolic and aggressive tone, with the participants often engaging in ad hominem attacks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Historikerstreit
New York Times – These are the actual locations
for millions of Americans. At the New York Stock Exchange …
https://www.nytimes.com/interactive/2019/12/19/opinion/location-tracking-cell-phone.html
Nazım Hikmet – Kendi Sesinden Şiirler
https://www.youtube.com/watch?v=bFupWJD2HGQ
Mehmet Yanmış – Kürtlerde Kanaat Önderliği ve Barış Heyetleri
Attachments area
Nazım Hikmet – Kendi Sesinden Şiirler – Full Albüm #nazımhikmet #kendisesindenşiirler – Esen Müzik