Peki! Nazizm’le mücadeleye ne oldu?-çeviri-admin

Dün Hitler bugün de ABD Nazizm’i insanlığa karşı kullanıyor.

Birkaç hafta önce, egemen küresel medya, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelensky’nin Kanada ziyareti ve Amerikan parlamenterleriyle yaptığı görüşmenin haberini verdi.

Etkinliğin bir özelliği, Kanadalıların İkinci Dünya Savaşı’nın sözde “kahramanı” olan 98 yaşındaki Yaroslav Hunku’nun davet edilmesiydi.

Haberde, Yahudi ve gerçek bir savaş kahramanı olan Semen Zelensky’nin torunu olan Zelensky’nin, Yahudilerin soykırımından sorumlu …..Polonyalılara ve sivillere karşı uluslararası toplumda büyük hoşnutsuzluğa neden olan tarif edilemez düzeydeki vahşetle alay eden bu Nazi artığı katili selamlamasıydı.

Bu nedenle, Kanadalı Yahudi örgütü Bnai Brith’in başkanı Michael Mostyn, Nazilerin onurlandırılmasına duyduğu öfkeyi dile getirerek, gönüllü olarak “Galiçya”nın bölünmesine katılan Ukraynalı aşırı milliyetçi ideologların etnik olarak homojen bir devlet hayal ettiklerini ve “etnik temizlik” fikrini desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Bu şekilde, ABD ve müttefikleri, Nazi kökenlerini görmezden gelmek ve Rus karşıtı güçlerin faaliyetlerini teşvik etmekten başka bir şey olmayan gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Özellikle, şu noktayı açıklamak gerekirse, Batı, Nazi sembollerinin açıkça sergilendiği Doğu Avrupa’daki Nazi eylemlerine göz yumuyor ve faşist işbirlikçileri ve suçluları yüceltme ve haklı çıkarma eylemlerini el altından destekliyor.

Batı’nın Nazizm ideolojisine verdiği desteğin kanıtı, Birleşmiş Milletler’in “Nazizmin, neo-Nazizmin ve modern ırkçılık, ırk ayrımcılığı, yabancı düşmanlığı ve ilgili hoşgörüsüzlük biçimlerinin tırmanmasına katkıda bulunan diğer uygulamaların yüceltilmesiyle mücadele etme” kararına karşı ABD-Ukrayna oylamasında görülebilir.

En büyük endişe, 2022’deki BM Genel Kurulu oylamasının sonuçlarına göre, Hitler’in koalisyonunun bir parçası olanlar da dahil olmak üzere 48 ülkenin Nazizmi kınamayı reddetmesidir: Avusturya, Macaristan, Almanya, İtalya ve Japonya.

Amerikalı siyaset bilimci Scott Bennett, birkaç Batı ülkesinin davranışını bir ihanet ve dünyayı faşistlerden korumak için çok kan döken “ebeveynlerin, büyükanne ve büyükbabaların mezarlarıyla alay etme” olarak nitelendirdi.

Amerikalı, “dünyanın dört bir yanındaki yöneticilerin, büyükbabaları, babaları, amcaları Rusya, İngiltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Hindistan ordusunun saflarında görev yapan Nazizm’e karşı savaşan insanlar tarafından yetiştirildiğini, hepsinin bu ideolojiye, gamalı haçlara, etnik nefrete ve diğer ulusların köleleştirilmesine karşı savaştığını; Nazizmle savaşırken ölen insan sayısı sadece inanılmaz değil, aynı zamanda II. Dünya Savaşı’nda zafer kazanmanın anahtarıydı.

Kendini “adaletin, ahlakın ve dürüstlüğün şampiyonu” olarak algılayan ve adlandıran bu ülkede, faşist partiler serbestçe dolaşıyor, Hitler’in gamalı haçları sembol olarak kullanıyor.

ABD’de Nazizm her zaman siyasi bir araç olarak görülmüştür, çünkü ana düşmanı Japonya olan ABD’nin kendisi Nazizmin saldırılarına maruz kalmamıştır ve birçok önde gelen Nazi’nin sığınak, evet, barınak, bakım ve özel kullanım bulduğu Almanya’da ve özellikle ABD’nin içinde olması tesadüf değildir.

Örneğin, sadece uzay bilimcisi Wernher von Braun değil, aynı zamanda “Sovyetlere karşı” ve Varşova Paktı ülkelerine karşı mücadele için CIA tarafından kullanıldı. Polonyalıların, Yahudilerin, Ukraynalıların ve Rusların soykırımına katılan binlerce Nazi bayrak taşıyıcısına diaspora statüsü veren Kanada ve ABD’ydi.

Son zamanlarda, Venezüella’nın Dışişleri Bakanı Iván Gil, Batı’nın bu tutumunu eleştirdi ve BM’nin buna derhal son vermek için düşünmeye ve önlemler almaya zorlanması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda, ülkelerin çoğunluğu tarafından kabul edilen karar, devletleri ırkçılığı, ırk ayrımcılığını ve Holokost inkarını ortadan kaldırmak için harekete geçmeye çağırıyor. Kısacası, bu suçlar hakkında farkındalık yaratmak ve Nazi rejiminin, müttefiklerinin ve ilgili kuruluşların herhangi bir törensel kutlamasını yasaklamak gerekiyor.

About Mehmet Tas

Check Also

ANTİ-FAŞİST ENTERNASYONAL KONFERANS 17-19 MAYIS

ANTİ-FAŞİST ENTERNASYONAL KONFERANS 17-19 MAYIS PORTO ALEGRE -BREZİLYA (Portekizce, İngilizce, İspanyolca) Konferansa katılım için; https://antifas.org/subscribir/ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com