BASINDAN-KEMAL YILMAZ

Türkiye nerede, sol nerede?

“Sol algıya göre Erdoğan ülkeyi batırıyor, ekonomiden hiç anlamıyor, ortalık ehliyetsiz yobazlardan geçilmiyor. Yani bize diploma lazım! Aslında bize ekonomi bilimine hâkim teknisyenler lazım…

Sınıfsız bir bilim kutsaması var olan düzenin aklanmasından başka sonuç vermez. Buna karşılık kimsenin kolay kolay gıkını çıkaramayacağı sol veya soL analizimiz, “krizin” halk kitleleri acımasızca soyulurken büyük sermayeyi ihya ettiğini göstermektedir. Bu, cehaletin değil sınıfsal tercihin kanıtıdır. Hal böyleyken sınıflar üstü, sınıflar karşısında tarafsız bir bilim yanılsamasına yaslanmak belirli bir AKP veya Erdoğan karşıtlığıyla uyumlu olsa bile, emekçi halkımıza kesilen korkunç faturayı gizlemeye hizmet edecektir. Erdoğan karşıtlığı sığ ve popüler, daha doğrusu bir pop-soldur. Buna düzenin restorasyonu diyoruz.”

https://haber.sol.org.tr/yazar/turkiye-nerede-sol-nerede-319874

DENGE AZADİ | İktidarın Çıkmazı, Kürt Sorunu ve “Barış Elçisi” CHP

l“Toplamda baktığımız zaman CHP’nin bu çıkışları, Kürtlerin biriken öfkesini sistem içine kanalize etmeyi ve Kürt ulusunu, “biz çözeceğiz” palavralarına inandırmayı amaçlıyor.”

https://ozgurgelecek30.net/denge-azadi-iktidarin-cikmazi-kurt-sorunu-ve-baris-elcisi-chp/

Liberal kanaat önderleri AKP sonrasına hazırlanırken

“Son dönemde AKP ve Erdoğan için “gidici” demeyen neredeyse kalmadı. AKP’nin ve Erdoğan’ın gidici sayılmasının, pahalı viski partilerinde buluşanlar dahil liberallerde yeni bir döneme hazırlık heyecanı yarattığını söyleyebiliriz.

https://ilerihaber.org/yazar/liberal-kanaat-onderleri-akp-sonrasina-hazirlanirken-133786

Kibirli Menşevizm karşısında yukarıdan aşağıya sınıf politikası

“ Sosyalistler de bu büyük hesaplaşma dönemine nasıl bir yığınakla girilebileceği üzerinde tartışma ve eylemlerini derinleştiriyorlar. Geçtiğimiz hafta öncülük konusundaki alerjinin nüksedişinin örnekleri genel tartışma izleğini oluşturmuştu. Bu hafta ise daha ilginç değerlendirmelerle karşılaştık. Bunlardan ikisinde de sosyalistlerin sürece birlikte ve işçi sınıfının güçlerini seferber ederek yeni bir hamle eşliğinde müdahalesinin imkânsız ve nafile olduğu iddiasıyla karşılaşmak oldukça şaşırtıcıydı.”

https://www.karsimahalle.org/amp/2021/10/29/kibirli-mensevizm-karsisinda-yukaridan-asagiya-sinif-politikasi

Ben ne bilem, Prof. değilem!

“…Çünkü bu topraklarda kendini tanımaktan yoksun bir aydının temelinde şu veya bu ölçüde “her şeyi ben bilirim” diyebilen bir megaloman sureti bulursunuz. Geri kalmış uygarlıkların aydınlarında ortak olan özelliklerden biridir bu. Kendileri gibi düşünmeyenleri aşağılamak, hor görmek, hakaret etmek onların “akademik” hedefleridir. Ve Taner Akçam denilen kişi bu tipin “sonradan görme” ilkel bir örneğidir.”

https://www.avrupademokrat.com/ben-ne-bilem-prof-degilem-i-metin-aycicek/

About Mehmet Tas

Check Also

ERKEN SEÇİM TEK ALTERNATİF, BAŞKA ALTERNATİF YOK! – Mehmet Taş

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde dipten gelen dalga tsunamiye dönüşerek otoriter rejimin dayandığı zemini ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com