CHP-HDP ILIŞKILERI ÜZERINE-Admin

İyi partinin etkisinde kalan CHP yönetimi, HDP’ye yönelik pozitif dilini değiştirerek arasına mesafe koydu. Kılıçdaroğlu, partisinin tabanını dinlemeden etrafındaki yönetici kadrosuyla HDP’yi ittifak dışında tutarak muhalefeti daraltan yanlış bir alternatif seçti. Muhalefeti geniş demokratik bir platform üzerinde inşa edeceğine, telafisi zor, sonuçları ağır olabilecek bir politik tercih yaptı. 

Gruptaki HDP-CHP yandaşı arkadaşlar demokrasiyi yakından ilgilendiren bu sorunu tartışmaya açtı. Zaman zaman sertleşen tartışmada belirtilen görüşlerin bazıları uyarıcı nitelikteydi, diğer bazıları ise ideolojik ve önyargılar içeriyordu.  Geniş demokratik platformu önemsediğimizden tartışmayı siteye taşıdık.  

Birol Parlak

Güler misin, ağlar mısın? İnsan da omurga olur be arkadaş, pes doğrusu.

Can Izar

Hala bu  …….’tan medet mi umuyorsunuz?????

Abidin Kabak

Can Izar medet ummuyoruz, medet ummanları uyarıyoruz

Can Izar

Biliyorum…….Kişisel olarak belirtmedim zaten…..selamlar

 Taner Yıldız

Kılıçdaroğlu doğruyu söylemiş.

Dün Halk TV de HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar da soru üzerine aynen şöyle dedi: “CHP ile bir ittifakımız yok, eğer olsa bunu söyleriz”.

Taner Yıldız chp ve kılıçdaroğlu söz konusu olduğu için hemen yanıtını buldun şunu çok iyi biliniki Hdp ve kürtler CHP ile ittifakı asla düşünmez fotoğrafı paylaşmamın amacı ise CHP ‘den demokrasi eşitlik ve özgürlükle konusunda beklentisi olanlara bütün anti demokratik kararların alınmasında dokunulmazliklar kaldırılması sebep oldu dokunulmazlıkların kaldırılmasına sebep olanda CHP ‘nin kemalist zihniyeti ve kılıçdaroğlu,dur

Taner Yıldız

Abidin Kabak dokunulmazlıkların kaldırılmasına ben de karşı çıkmıştım. Bu konuda haklısın. Ülkeyi işgalden kurtaran ve laik cumhuriyeti / devleti kuran CHP düşmanlığıyla bir yere varılamaz.

Bugün Türkiye de CHP nin alternatifi siyasal İslam ve şeriat devletidir.

Hdp’nin kerhen de olsa siyasal İslam ve şeiat devletinin önünü kesmek için laik CHP yi desteklemekten başka bir yolu ve çaresi yok !

unutma ki hdpliler siyaseti CHP / SHP de öğrendiler !

Servet Yenerer

Abidin Kabak

” HDP ,CHP ile ittifakı asla düşünmez “. tespitinize en çok sevinecek olan AKP + MHP koalisyonudur.

Umarım farkindasinizdir.

Bütün siyasi manevralarini da bu algıyı güçlendirmek için yapıyorlar.

Dün Mithat Sancar ‘i başından sonuna kadar izledim.

Parti politikasını sizin hınç dolu sözlerimiz gibi tarif etmedi.

Abidin Kabak

Servet Yenerer ilkelere dayalı demokrasi ittifakı ne demek?

Abidin Kabak

Servet Yenerer Sancar’ın işaret ettigi ilkeleri CHP ve ortağı kabul eder mi elbette hdp toplumun taleplerini öncelleyecektir. Aynı şekilde CHP’de ve iyi parti tek millet tek devlet tek dil demekten vazgeçecek mi?

Abidin Kabak

Servet Yenerer işte Sancar’ın işaret ettigi demokrasi ittifakı tamda bu yukarda saydığım ilkelere bağlı yoksa ne Hdp yönetimi nede hiç bir Hdp ‘li ikinci kez bağrına taş basmaz hdp ve Kürdler chp ‘ye istanbulu kazandırırken CHP ve imamoğlu iyi partiye şirinlik göstererek yeşil bir parka Nihal Adsız adını veriyordu.

Abidin Kabak

Taner Yıldız tabi tabi kürtler mi shp sayesinde meclise girdi yoksa CHP mi kürtler sayesinde dogu ve güneydoğuda vekillikler kazand. Meclise taşıdığı vekillere sahip cikmayarak partiden ihraç edende shp’dir.

Abidin Kabak

Taner Yıldız Hdp ‘nin konumu belli asil CHP kurucusunun kurduğu laik cumhurriyeti kurtarmak için hdp ve kürd’lerin desteğine mecbur.

Mehmed Uzun

Abidin Kabak Abidin bey size katılıyorum ve Millet ittifakı, Kürdlerin kendilerine mecbur oy vereceklerini düşünüyor yani çantada keklik sanıyorlar. Millet ittifakı iktidardan daha beter. En azından iktidar niyeti farklı olsa da bir adım attı Kürd’lere ama bunlar bırakın konuşmayı görmezlikten geliyorlar. O yüzden Kürd’ler Cumhurbaşkanlığı seçimini boykot etmeyi seçenek olarak görmeliler. Kendi ellerimizle bize terörist imasında bulunan Millet ittifakına oy vermek kendimize hakarettir. Hep bunu söylerim “Ahmet gelmiş Mehmet gitmiş bizim için hiç farketmez “.

Bunların zihniyeti Kürd annesini görmesin.Biz de o zaman, seçimde bunlar da gün yüzü görmesin diyeceğiz.

Abidin Kabak

Mehmed Uzun zamanı gelince parti yönetimi bir karar verecektir. Yönetim, hem bileşen partilerle hem seçmenlerle diyalogda, ayrıca muhalefet partileri ile de temasta, iyi parti hariç ilkeler çerçevesinde toplum için faydalı bir seçenek bulma şansı var.

Servet Yenerer

Klasik ezberleri tekrarlıyorsunuz hep . Çünkü birbirinize propaganda yapıyorsunuz. Başınızı birazcık gettonuzdan çıkarıp etrafı gözleseniz , belki de insanların size niye bu kadar tereddütle baktığının farkına varacaksınız. Adını ne koyarsanız koyun, ister ittifak,ister ilkelerde birlik olsun. Siz bu dili kullanmaya devam ettikçe karşı tarafın yani AKP+MHP değirmenine su taşınacaktır. Bir tutturdunuz İstanbul seçimlerini bizim sayemizde aldılar. Buna başa kakmak denir. HDP baraj altı kalırsa AKP fazlan 60 milletvekili çıkarmasın diye. HDP ‘nin etnik temele dayalı siyasetini onaylamayan ciddi oranda demokrat ve CHP eğilimli insan oy verdi. Ama hiç böyle temcit pilavı gibi her fırsatta dile getirmedi. Buna başa kakmanin ötesinde, böyle uluorta her muhabbete sıkıştırılirsa tehdit olarak algılanır ki, bu da ipleri koparır.

Abidin Kabak

Servet Yenerer hdp ve kürtleri yok sayanlar kendilerine mecbur görenler, karşı tarafın değirmenine su taşımıyor mu?

Servet Yenerer

Abidin Kabak komik olan ne ?

Abidin Kabak

Servet Yenerer komik olan hdp ve kürtleri karşı tarafın değirmenine su taşımakla suçlaman ve ilkelerde ortaklasmayi kendinizi kandiriyorsunuz demen ‘den daha komik ne var? Eğer demokratik dönüşüm olamayacaksa akp mhp ‘den ne farkları kalır söyler misin?

Servet Yenerer

Abidin Kabak; Yok sayanlar taşıyor tabi ki, ama bu dil ile siz de farklı bir şey yapmıyorsunuz. AKP ile birlikte sorunu çözeceğiniz hayaline kapildiginizda da, kapalı kapılar arkasında problem çözülmez diyenlere hangi dili kullandiysaniz, sanki o masaya tekmeyi vuran AKP değilmiş gibi. Şimdi de aynı dili, “bu dili kullanarak ne ittifak, ne birlik olmaz, ortak noktaları öne çıkarmak lazım “diyenlere karşı kullanıyorsunuz. Bu dil yalnizlaştırmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Bütün siyasi partilerin bir araya gelemeyecekleri konular kadar, birlikte hareket edebilecekleri konular olduğunu unutmayıp, ortak konuları öne çıkarmak dururken, siz bütün paylaşımlarınızda sürekli saldırgan ifadeleri öne çıkarıyor ayrılıkları körükluyorsunuz. Kim kimin değirmenine su taşıyor?

Neyse!Sizi ikna etmek gibi bir derdim zaten yok. İyi geceler

Abidin Kabak

Servet Yenerer kendinizi ikna edin önce, sonra konuşuruz.

Mehmed Uzun

Servet Yenerer, biz başa kakmıyoruz Servet bey, sadece Millet ittifakının Kürdlere samimi olmadığını söylüyoruz ve hep hatırlatıyoruz. Millet ittifakı ana dilde eğitim alma isteğimize bile evet demez. O zaman bizim Millet ittifakıyla ne işimiz olur? CHP içinde sosyal demokrat insanlar oy verdi lâkin milyonlarca Hdp seçmeni birçok Büyükşehir Belediye seçimlerinde tereddüt etmeden Millet ittifakına oy verdi ve muhalefet adına eğer Hdp tek aday çıkarsaydı, CHP seçmeni , Hdp seçmeni gibi bütün oyunu Hdp adayına vermezdi ve İyi Parti den hiç bahsetmiyorum bile…

Servet bey biz bu ülkenin sistemine alıştık ve eğer sorgulanacak bir durum varsa Millet ittifakının samimiyetsizliğidir.

O zaman siz bize yardımcı olun anlama hususunda, diyelim ki Millet ittifakı iktidar oldu ve Kürdlerin taleplerini gene yok mu sayacaklar? Mantıklı bakmak lazım beni yok sayana ben niye kendi ellerimle oy vereyim? Bir nevi bir Yahudi yurttaşın Hitler e oy vermesi gibi.

Kimin iktidarın değirmenine su taşıdığı belli ve muhalefet iktidara can simidi oldu ve bu iktidar için bu sözde muhalefet bulunmaz hint kumaşı…Dokunulmazlıkların kaldırılmasında, anayasaya aykırı ama evet oyunu kullanacağız diyen sayın Kılıçdaroğlu’nu unutmadık.

Siz bizi galiba AKP seçmeni sandınız .Biz hiçbir şeyi unutmayız ve bu zamana kadar muhalefet iktidarın değirmenine su taşıdı varsın bu sefer biz taşıyalım.

Boykot ettiğimizde tek kârlı çıkacak iktidar ve biz bunun farkında değil miyiz? Lâkin iktidarla sizi söz konusu Kürd olduğunda ayırt edemiyoruz ve hatta iktidardan daha beter Millet ittifakı söz konusu Kürdler iken o yüzden bizi anlayamazsınız.  7 Haziran 2015 de Hdp için işbirliği yapmakla suçladınız ve dediğiniz olsaydı MHP nin yerinde onlar olur ve birçok Hdp li hapiste olmaz ve belediyelerine kayyum atanmazdı. Şimdi gene diyorlar Hdp AKP ile anlaşabilir? Boykot edilirse bu sefer iktidarla işbirliği yaptı diyecekler, adım gibi eminim.

CHP, İyi Parti ve diğer partiler Kürdleri kendilerine mecbur sanmasınlar ve biz alıştık Ahmet gelmiş Mehmet gitmiş bizim için çok farketmiyor ve asıl sizin için sıkıntılı.Kürd annesini görmesin diyenlere karşı biz de, gün yüzü görmeyin diyeceğiz.

Bir de Servet bey, burası İskandinav ülkeleri değil yani ,Türkiye deki siyaset anlayışını hepimiz biliyoruz. Yani Türkiye’deki siyaset düzeyine göre yorum yapıyoruz. Eğer her yönden gelişmiş, insan haklarına saygılı ,çağdaş ve medeni ülkede olsaydık size bu cevapları vermezdik. Ne siz, ne de biz Norveç vatandaşıyız.

Can Izar

Değerli Dost….

Beni yakmıyor artık hiçbir şey…..ömrümü sürgünlerde geçirmişim. Belki bir gün yüzü görürüz diye tüm çabam…..sonuna kadar da devam. Sevgi ve saygılarımla….

Münir Süleyman Güresen

Can Izar sizi anlıyorum. Belki şu an yaban bir ülkede yaşıyorsunuz. Umutlarınız çekip gitmek zorunda kaldığınız ülkenin demokratik bir yapıya ulaşması doğrultusunda. Ben ülkemin her devresinde burada kaldım belki sindim sustum. Bende sizin gibi ülkemde bir gün yüzü görmek istiyorum, umudumu yitirmedim ama görülen gerçekler yüz yılda olamayan şeylerin bir yılda olabilme imkansızlığı. Kurulurken ülke faşist temelle kurulmuş, siz de biliyorsunuz. Geçmişimizle sen ben gibi azınlıkta olan kişiler değil tüm toplum geçmişin yanlışlarını görüp düzeltmedikçe o bir gün yüzünü görmemiz imkansız. Saygılarımla.

 Can Izar

Hayır…..Ben döndüm ülkeye……şu an Dikili tarafındayım. Yunanistan’da geçirdim o zamanları…….çok haklısınız. Bir şekilde mücadele devam ediyor. Çok selamlar….sevgiler…ve saygılar gönderiyorum

Yaşar Köker

CHP düşmanlığı nereye götürür.

Abidin Kabak

Yaşar Köker CHP düşmanlığı değil çarpıtmayalım 2019 yerel seçimlerinde Hdp tereddüt etmeden 5 büyükşehir belediyesini CHP ‘ye kazandırdı burada amaç iyi parti ve ergenekoncularin natocu kanadının CHP ‘yi demokrasi ve özgürlüklerden eşitlikten uzaklastirdigina dikkat çekmek, her halukarda Hdp’yi yok saymak kürdün kimliğini kültürel ve egitim taleplerini bölücülükle suçlayan bir CHP ‘yi baş tacı yapmamızı mı bekliyorsunuz? Dokunulmazlıkların kaldırılmasından, sınır ötesi askerî operasyonlara, suriye, irak ve libya’ya Azernaycana asker göndermeye kadar CHP’nin iktidara muhalefet ettiğini gördünüz mü ? Örneğin, Biden 24 nisanda soykırım dediğinde, yada Avrupa birliği veya her hangi bir ülke kurumu Türkiye’yi insan haklarına, uluslararası sözleşmelere saygı göstermeye davet ettiğinde CHP akp ‘den çok mu farklı davranıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sizler hala CHP ‘den demokratik bir dönüşüm mü bekliyorsunuz? Cumhuriyeti demokratiklestireceğine mi inaniyorsunuz? Dün Hdp ve kürtler doğruları haykırırken CHP ve iyi parti yeni kapıda akp mhp ile yan yanaydı, bu gün yine CHP’nin yanlışlarını haykırıyoruz yaptığımız bu.

Yusuf Karasoy

bu tür paylaşımların hdp’ye ve demokrasi mücadelesine, çözüm sürecine nasıl bir katkısı olacak?… politik süreçlerde tesadüflere yer yoktur… bu tür paylaşımlar muhalefet bileşenlerinin yakınlaşmasını, ortaklaşmasını değil, birbirinden uzaklaşmasını körüklüyor… günümüzün ihtiyacı olan ise, malum, muhalefet bileşenlerinin arasındaki sorunların giderilmesine katkıda bulunmak, varolan sorunları büyütmeye değil, küçültmeye çalışmak… elbette politik tutumlar belli tercihlere dayanır… iktidarı zayıflatma gibi bir niyet, bir tavır, duruş yoksa o başka…

Abidin Kabak

CHP ve ortağı kürtlerin ve Hdp ‘nin asgarî müştereklerini dahi kabul etmezken, CHP’nin hatalarını yazmamız vurgulamamız yadırganıyor, yazdıklarım’da yalan yanlış var mı? Ha ne olursa olsun yine 2019 ‘da olduğu gibi bagriniza taş basıp CHP ‘ye oy verin diyorsanız, kusura bakmayın bütün evrensel haklarımızı yok sayan iki zihniuetten birini tercih etmeyeceğiz.

Yusuf Karasoy

Sorun, ülkedeki tekadam rejiminin aşılması… ülke, ve bütün muhalefet nefes alamaz halde… muhalefet bileşenleri arasında elbette çok ciddi sorunlar var… bu sorunlar mevcut rejim devam ettikçe hafiflemiyor, ağırlaşıyor… bir rejim değişikliği herkesi rahatlacak bir süreçtir… buradaki tercih chp’ye destek olma tercihi değil, muhalefet bileşenlerinin mevcut rejimden kurtulma mücadelesidir… bu mücadele de muhalefet güçlerini rejimin yapmak istediği gibi birbirine kırdırarak olmaz, muhalefet güçlerini birbirine kırdırarak rejime karşı mücadele edilmez, tersine rejimin oyununa gelinmiş olur… rejim her sıkıştığında muhalefeti birbiri ile vuruşturmaya kalkışıyor… herkes, hepimiz ne yaptığımız konusunda biraz daha dikkatli, biraz daha hassas olmak zorundayız… chp ile hdp arasındaki bazı sorunlar chp’nin muhalif bir parti olduğu gerçeğini inkar ederek çözülemez… evet aradaki ilişkiler sorunlu, ama sorunları çözerek, çözmeye çalışarak adım atmak mümkündür, ağırlaştırarak ancak batağa saplanılır…

Abidin Kabak

Evet, CHP bir muhalefet partisi ama rejim muhalifi değil, akp karşıtı sırf akp karşıtı olduğu için demokratik dönüşümü düşünmeyen bir parti veya blok iktidar olsa nefes alacakmiyiz? sorun burda akp mhp ne ise hali hazırda CHP ve iyi parti ‘de aynı, tek fark, biri kemalist digeri pan turkist, hangisini tercih edelim?

Yusuf Karasoy

“… akp mhp ne ise hali hazırda CHP ve iyi parti ‘de aynı tek fark biri kemalist digeri pan turkist hangisini tercih edelim?” bu analiz de, bu soru da doğru değil… sorun partilerin ideolojik tasnifi değil, politik olarak tercihleri… akp-mhp bloku demokrasi adına ne varsa yok etmek istiyor. yaptıkları ortada… muhalefet ise en azından yüzünü demokrasiye dönmüş görünüyor. iki politik tercih arasında ciddi fark var. tercih bu farkın üzerine oturmalı… muhalefet bileşenleri demokrasi, demokratik değişimle etkilenebilir… iktidar bloku demokrasi adına ne varsa her şeyi yok etmek istiyor… önceliğimiz, tercihimiz demokrasiye doğru ilerlemek olmalı…. demokrasinin yok olduğu ortamda kürtlerle ilgili, kürt sorunu ile ilgili olumlu bir gelişme olmayacağını artık dolaysız deneylerle biliyoruz…

Taner Yıldız

CHP düşmanlığı sadece AKP nin ve Türk İslamcı faşistlerin ekmeğine yağ sürüyor ve sürecektir. Kemalizm; laiklik, yurtseverlik, anti emperyalistlik, çağdaşlık ve tam bağımsızlık demektir. Mahir Çayan ve ve Deniz Gezmiş te Kemalistti !

Abidin Kabak

Taner Yıldız bırakın lütfen denizlerin idamina 30 chpli red oyu verse idam edilmezdi hilaye anlatmayın ne denizler nede mahir ve arkadaşları CHP liydi nede CHP devrimci öncüleri saygın bulup örnek aldi

Abidin Kabak

Taner Yıldız; CHP ve ortağı kürtlerin ve Hdp ‘nin asgarî müştereklerini dahi kabul etmezken, CHP’nin hatalarını yazmamız vurgulamamız yadırganıyor. Yazdıklarımda yalan yanlış var mı ? Ha ne olursa olsun yine 2019 ‘da olduğu gibi bağriniza taş basıp CHP ‘ye oy verin diyorsanız kusura bakmayın bütün evrensel haklarımızı yok sayan iki zihniuetten birini tercih etmeyeceğiz bu yorumda komik olan ne?

Taner Yıldız

Abidin Kabak …………. ? Bu nasıl bir chp düşmanlığı ?

Senin derdin kimlik siyaseti yapmak. Kürtçülük yapmakla sorun çözülmüyor. Denizlerin idam oylamasına 323 milletvekili kayıldı. İdam kararı 273 evet oyuna karşı 48 hayır oyuyla meclisten geçti. CHP nin 144 milletvekilinden 47 si hayır oyu, 28 i Evet oyu verdi. 67 si ise oylamaya katılmadı. Oylamada İsmet İnönü ve Bülent Ecevit hayır oyu verdi. Evet oyu veren CHP’li 28 milletvekili de hayır oyu verseydi o zaman yine de 250 ye yakın evet oyuyla yine idam kararı meclisten geçecekti.

Abidin Kabak

Kürtlerle ilgili kürt sorunu ile ilgili olumlu bir gelişme olmayacağını artık dolaysız deneylerle biliyoruz. Tespitinizi ben şöyle anladım. Millet ittifakının cumhûriyeti demokratiklestirmeyeciğini bililiyoruz, eski statükoya dönmesi için bile bile lades diyelim mi? Dediginizi anlıyorum, yaniliyormuyum elbete parti meclisinin alacağı karara saygı duyacağım, ama parti yönetimi körü körüne kısır döngüye evet diyeceğini tahmin etmiyorum.

Yusuf Karasoy

Sorunumuz demokrasi ve mevcut rejimden kurtulmak… Kürtçe meclis’te konuşulamıyor. Para cezasına tabi… Bu durum devam mı etmeli, değişmeli mi… ben “demokrasinin yok olduğu ortamda kürtlerle ilgili, kürt sorunu ile ilgili olumlu bir gelişme olmayacağını artık dolaysız deneylerle biliyoruz..” dedim yukarıda… demokrasiye doğru adımların atılmaya başlandığı koşullarda durum DEĞİŞECEK’tir… Bunun ne olacağını, ne kadar değişeceğini bugünden kestirmek zor. Bugün, üzerinde yoğunlaşmamız gereken nokta, muhalefet bileşenleri arasındaki sorunları, gerilimleri körüklemek olmamalı…

Abidin Kabak

Yusuf Karasoy elbette niyetimiz körüklemek değil, lakin sizin gördüğünüz umudu ben göremiyorum. kürD sorunu sadece chp veya iyi parti sorunu değil devletin sorunu, çözüm yeride meclistir.

About admin

Check Also

Gündemden Bir Demet/Mustafa Aydin

Yeşilin vandalizm tonu Hazırlayan: Gülşah Görücü Londra’daki Finsbury Park yakınlarında bir binanın yan cephesinde bir gece …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com