Köşelerden Bir Demet (290)-Cavlı Çulfaz

Anti-emperyalizmse 19 Mayıs ve 30 Ağustos’un, halkın iradesiyse 23 Nisan’ın, yeni bir Cumhuriyet’se 29 Ekim’in gelecek için sahiplenilmesinde hiçbir sakınca olmaması gerekir. Rusya’nın  Narodnik, Çin’in Sun Yat-sen, Küba’nın Jose Marti geleneğinde olduğu gibi…

https://ilerihaber.org/yazar/milli-bayramlar-gunumuz-ve-gelecek-126468.html

Bu oylama sonucunda, Budapeşte’nin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Gergely Karácsony seçildi. 1975 doğumlu, yeşil-sol-liberal görüşteki, siyaset bilimi kökenli bir siyasetçi. Açıkçası, Karácsony’ye seçimler öncesinde fazla bir şans verilmiyordu ve kazanması da hakikaten sürpriz oldu. Karácsony’nin seçimler öncesi İstanbul’a gelerek o dönem yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğini ve akıl danıştığını da hatırlayalım.

https://www.gazeteduvar.com.tr/ortak-aday-belirleyebilmek-makale-1522982

Sedat Peker, Suriye’deki cihatçılara, yüzlerce 4×4 araç ve çelik yelek yolladı. Sezar’ın hakkı Sezar’a, söylediği gibi bu işin ticaretini değil, cebinden harcamasını yaptı. Öfkesinin, bu ticaretin içindekilere uzanması muhtemel olacaktır. Belki de çember Milli Savunma Bakanı’nı da içine alır. Bundan sonraki açıklamaları sonrasında da tıpkı diğerlerinde olduğu gibi sarmal, ister istemez ‘en tepe’ye uzanır. Henüz pazarlık aşaması sürüyor. Dönüş bileti Soylu’dan çıktı. Bir şekilde gemilere ulaşıyoruz! Bütün gemiler yandı. Sadece bir tane kaldı. Onu da Sedat Peker cebinde tutuyor.

https://www.birgun.net/haber/sedat-peker-metin-kulunk-u-isaret-etti-345565

Sedat Peker ne diyor? Namusu maaşı kadar olanlar diyor. Ne kadar acı bir şey. Düşünebiliyor musunuz? Hâlâ köşesinde bu konuyla ilgili yazı yazmayan insanlar var. Hala bu olayları duymazdan gelenler var. Devekuşu gibi kafasını kuma sokmuş, ‘beni görmüyorlar’ diyor. Türkiye’de medyanın düştüğü hale bakın. Bereket ki sosyal medya var, Youtube kanalları var. İnsanlar onları daha çok takip ediyor. Bugün amiral gemileri hepsi battı çıktı.

https://www.gazeteduvar.com.tr/bulent-arinctan-sedat-peker-yorumu-lohusa-kadinlarin-bile-tutuklandigi-bir-ulkede-herhalde-geregi-yapilacaktir-haber-1523006

“Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Soylu, kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/aa-muhabiri-musab-turan-hakkinda-suc-duyurusu-1838249

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/aa-muhabirinin-suleyman-soylu-sorusuna-pekerden-ilk-tepki-1838184

Sedat Peker’in yakaladığı damar işte budur. İhanet var, intikam var, ihtiras var, entrika var, çatışma var, gerilim var, korku var, mizah bile var… Ve herkes biliyor ki, bugüne kadar seyrettiğimiz aynı içerikteki bütün dizilerden filmlerden farklıdır, çünkü ilk defa ‘gerçek’tir.

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/sedat-peker-niye-bu-kadar-cok-izleniyor-6443971/

Bu dönemler yani siyasete, kurumlara şüphe duyulan dönemler, tehlikeli dönemlerdir. Daha tehlikeli durumlara da yol açabilir. ‘1990’larda sendikalar dinamik, sol, sosyalist siyaset 12 Eylül’ün etkisini üzerinden atmış, öğrenci hareketi başlamış, Kürt hareketi güçlenmişti. Buna rağmen demokratik bir çıkış yaratılamadı. Bugün bu da yok elimizde. Örgütlü hareket olmadığında, bu tür çürümüş yapılar toplumun üzerine çöker. Erken seçim diyorsan bu çürümeyi yaratan iktisadi rejimi de değiştirmeyi hedefe koyan bir siyaset lâzım.

https://www.evrensel.net/haber/433482/gazeteci-bahadir-ozgur-karsimizda-mafya-hesaplasmasini-asan-bir-cozulme-var

  1. videoda tribünlere oynayan; Alevileri, Sünnileri, İsmail Ağa Cemaatini, milliyetçi Kemalistleri, Nâzım Hikmet ile Necip Fazıl Kısakürek’i anıp, “Siz artık fosilsiniz Netflix ve YouTube’un gerisinde kaldınız” dediği muhataplarına karşı 40 yaş altını, zekâsına övgüde bulunduğu Atatürk ile birlikte ise adressiz, amorf bir kesimin ilgisine seslenen Peker’in anlattıklarından önemli sonuçlar çıkıyor. Onun kişisel meydan okumaları bir yana bırakılırsa İçişleri Bakanlığından koruma tahsis edilmiş, otomobilinde bakanlığa ait plaka bulunan Peker’in hikâyesi aslında onunla irtibatlanan bir iktidarın hikâyesidir de.

https://www.evrensel.net/yazi/88759/skandali-bakkaldan-ogrenmeyeceksiniz-mafyanin-gosterdigine-bakin

Bugün milliyetçi-muhafazakâr kesimin çok ciddi bir arınmaya ihtiyacı var. Şimdi Süleyman Soylu’yu konuşuyoruz ama bugün benim yetki olursa bütün devletin anatomisini çıkarırdım. Devletin bu konuda bütünüyle yeniden tanzim edilmesi şart. Çözüm; demokratik hukuk devleti. Otoriter yolsuzluk düzeni var bugün. Bir kartel devlet anlayışı. Bir narko-devlet anlayışı, bir otokrasi var. Buna karşı bizim savunacağımız şey; demokratik hukuk devleti. Bunu da tanımlamak için de siyaset, ekonomi ve medya üçgeni yeniden tanzim edilmeli.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/davutoglundan-erdogana-ihanet-tepkisi-degerleri-yerle-bir-etti-1838272

Cumhuriyet gazetesinin, Can Dündar’ın genel yayın yönetmenlik yaptığı döneme dair açıklamasının ardından Erinç Yeldan ve Özge Mumcu Aybars köşe yazılarına son verdi.

https://www.birgun.net/haber/alp-erinc-yeldan-ve-ozge-mumcu-aybars-cumhuriyet-teki-yazilarina-son-verdi-345599

 TÜSTAV Yayınları BirGün Kitap’ta.TÜSTAV, TKP’nin 100. Yılına özel bir yayın programı hazırladı ve Ocak 2020’den başlayarak her ay bir kitapla TKP tarihine ilişkin seri yayın yaptı. Bu yayınlara ilişkin Zafer Aydın BirGün Kitap için bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

https://www.tustav.org/2021/05/21/tustav-yayinlari-birgun-kitapta/

Mithat Sancar: Seçim çuvalları çalınmasın diye birlikte çalıştık… Seçim İttifakı değil, Demokrasi İttifakı arınmayı sağlar…

https://en-gb.facebook.com/groups/DemBirDay/

 https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

About admin

Check Also

Gündemden Bir Demet/Politika/M.Aydin

Fehim Taştekinftastekin@gazeteduvar.com.tr Tiyatro diyenler bu yazıyı okumasın! İran’ın saldırı koreografisini silahların yüzde kaçı hedefe ulaştı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com