Köşelerden Bir Demet (68)-Cavlı Çulfaz

Bilmediğim bir adrese açık mektup / Ebru Timtik’i yitirdik, Aytaç Ünsal’ı yitirmeyebiliriz. Bu sizlerin elinde. “Ölüm orucunu bitir, daha farklı direniş yöntemleri bulalım” derseniz size uyacaktır; demezseniz bir arkadaşınızı, bir yoldaşınızı göz göre göre ölüme yollamış olacaksınız. Devletin zorba gücünden farkınız kalmayacak/

https://t24.com.tr/yazarlar/aydin-engin/bilmedigim-bir-adrese-acik-mektup,27847

Sesimi, feryadımı duyun, 32 yaşındaki oğlum ölmesin! Ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal’ın babası Nihat Ünsal, “Sesimi duyun, feryadımı duyun. Oğlum ölmesin” diye seslendi.

https://www.evrensel.net/haber/412799/aytac-unsalin-babasi-seslendi-sesimi-feryadimi-duyun-32-yasindaki-oglum-olmesin

Öğretmenlere, ‘Karma eğitim sistemi çocukların ‘Ahlaki değerlerine zarar verir’ ve ‘Karma eğitim flört tarzı arkadaşlık ilişkilerini artırmaktadır’ gibi yargılara katılıp katılmadıkları soruldu.

https://www.birgun.net/haber/ogretmene-seriat-anketi-313863

Görüldüğü gibi koronavirüs sonrasına ilişkin görüşler çeşitli. Yine de gelişmelerden kaygı duyanlar çoğunlukta. Bu nedenle salgın döneminde sosyal devletin, kamuculuğun, halklar arası dayanışmanın önemine vurgu yapanlar artıyor.

https://www.birgun.net/haber/koronadan-sonra-313865

Cumhuriyet’in ilanından önce Ankara’daki ilk diplomatik temsilcilikleri Afganistan ve Sovyetler Birliği açarlar. Yakov Zaharoviç Souritz, Haziran 1923’te ilk Rus Büyükelçisi olarak Ankara’ya gelir.

http://www.sanattanyansimalar.com/yazarlar/savas-sonmez/afganistan-ve-polonya-buyukelcilik-binalari/2347/

[Ali Erten yoldaşım, Erdal Atabek, Enver Aysever ve  Ergin Yıldızoğlu’nun bugünkü Cumhuriyet gazetesinde çıkan yazılarını Köşelerden Bir Demet’e koymamı istedi. Onun bu isteğini yerine getiriyorum. -C.Ç.-]

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/erdal-atabek/30-agustosu-kutlamak-1762256

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/ergin-yildizoglu/gelecek-dun-baska-bir-seydi-1762280

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/enver-aysever/yandim-yandim-ki-ne-yandim-1762270

Bu sıvılar Tan İnce adını taşıyor şimdi. 15 ülkede 100’e yakın laboratuvar serumsuz hücre büyüten bu sıvıyı kullanıyor. Üstelik patentlenmiş. Tan İnce’nin annesi  usta çevirmenimiz Ülker İnce, babası da Özdemir İnce!

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/tan-ince-bir-buyuk-basari-oykusu-1762267

Dr. Tan İnce on technology advancing laboratory research:

https://www.youtube.com/watch?v=XoylMRthBSE

 Şimdi bu yeni bir kriz sarmalı başlıyor. Umarım bu kışı atlatabiliriz. Umarım Arjantin olmayız.

https://www.karar.com/buyuk-cokus-1582950

 “Kutlu Doğum Haftası bir FETÖ projesidir” iddiasının amacı nedir? “İlk adım, öteden beri kampanyayı örtülü operasyonlar şeklinde yürüten Pelikan Şebekesi’nden geldi.

https://www.milligazete.com.tr/makale/726328/prof-dr-burhanettin-can/diyanet-isleri-baskanligi-uzerinden-2019-cumhurbaskanligi-savaslari-3-kutlu-dogum-haftasi-bir-feto-projesidir-iddiasinin-amaci-nedir

Uğur Mumcu; 26 Nisan 1992 tarihinde Enver Altaylı’nın bir yandan Alman ve Amerikan istihbarat örgütleri ile bir yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı‘nda görevlendirildiğini anlatıyor ve ‘Bu adamın MİT‘te işi ne?’ diye soruyordu.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/pazar/ferhat-unlu/2020/01/26/istihbaratci-kayinpederin-fetocu-damadi

Enver Altaylı’nın gizemli ilişkilerinin en dikkat çekici olanı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CIA’nın Ortadoğu şefi Ruzi Nazar ile yakın ilişkileri idi. Sırlarıyla ölen CIA’nın Türk casusu Ruzi Nazar ile Enver Altaylı yakın dosttu. Altaylı, Ruzi Nazar’ın CIA onayından geçen anı kitabını da kaleme almıştı.

http://www.umranhareketi.com/sayfa.php?detay=eski-mitci-altayli-fetoden-gozaltina-alindi

Anna Larina dedicated her whole life to the rehabilitation of her husband, the prominent Bolshevik Nikolai Bukharin, who was executed by Stalin in 1938. She started her campaign for his rehabilitation in 1962. It took her 26 years to win her cause.

https://filmsforthought.com/completed-films/widow-of-the-revolution-the-anna-larina-story/

Ünlü Yunan şairi Palamas “Kenara çekildik; Buyur geç şair” sözleriyle yol verir Yannis Ritsos’a. O, artık ülkenin en büyük şairleri arasındadır, belki de en büyüğü. Aragon’a sorarsanız yaşayan en büyük ozandır Ritsos.

https://sol.org.tr/yazar/kardes-ulkenin-yoldas-ozani-yannis-ritsos-13254

Onun önüne de açlık grevini geçici olarak bırakmasını isteyen bir kâğıt gelecek olursa, o konuda uzun uzun düşündükten sonra karar verecekti.  Yani açlık grevinin on sekizinci gününe gelmiştik.  Nâzım biraz daha düşünecekti. Ertesi gün, tamamdı; Nâzım kendisine yapılan çağrıyı kabul ediyordu.

https://www.insanokur.org/nazim-hikmetin-aclik-grevi-gunleri-abidin-dino/

Attachments area

Preview YouTube video Dr. Tan Ince on technology advancing laboratory research

Dr. Tan Ince on technology advancing laboratory research

 

About admin

Check Also

21.Yüzyılda Sol Karanlıkta Yürüyor- M. Taş

Sol partiler, bazı bölgeler hariç, kendi adaylarıyla seçimlere giriyorlar. Güncel seçim politikalarının ayrıntılarında gömülmüş, küçük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com