Basından – Kemal Yılmaz

Soros, Hodorkovskiy ve Çeçen cihatçılar: Nobel Barış Ödülü’nün sahibi Muratov üzerine Nobel Barış Ödülü’nün sahiplerinden biri Novaya Gazeta’nın başındaki Dmitriy Muratov oldu. Muratov ve ekibinin, finansal bağları, Çeçen harbinden Suriye’ye kadarki işleri epey kafa karıştırıyor.(sol haber)

https://haber.sol.org.tr/haber/soros-hodorkovskiy-ve-cecen-cihatcilar-nobel-baris-odulunun-sahibi-muratov-uzerine-315559

Para gelsin de! Paris Sözleşmesi natamam bir sözleşmedir. Kurallar tam belli değildir. Bu anlaşmadaki kurallar uygulandığı takdirde dünya ısısının 10 yılda 2 derece düşeceği iddiası inanılmaz bulunmaktadır. Çünkü Kyoto’da savunulan değer 15 yılda maksimum 0,2 derece düştü.” – Soru: Türkiye, kuralları tam belli olmayan bir anlaşmayı mı imzaladı? Aydal: “Maalesef evet. Bu acele imzanın arkasında maalesef Avrupa Birliği’nden gelecek 3 milyar dolarlık bir kredi var.”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/paris-iklim-anlasmasi-bahane-parasi-sahane-479172h.htm

“Elime her ay net 5.500 avro geçerse, halkın sorunlarını göremez hale gelirim,” diyen Kahr da maaşının üçte ikisini her ay yoksullar için bağışlıyor. Sosyal danışmanlık hizmetleri partinin diğer ayırıcı özellikleri arasında. KPÖ’nün bu seçimlerde getirdiği talepler ayrıca, asgari ücretin yükseltilmesi, iş saatinin kısaltılması ve yeni iş alanların açılmasını kapsıyor.

https://birikimdergisi.com/guncel/10735/graz-komunistleri-kimlerdir-ve-yerel-secimleri-nasil-kazanirlar

İnkılâp denen şey… 10.10.2021 Neredeyse yüzyıl önceki bir romandan söz etmek istiyorum ben: “Yeşil Gece”… Bugüne seslenen, bugünün “cami” ifşaatının kodlarını içinde saklayan, bugünün memleket ve edebiyat iklimi düşünüldüğünde son derece güncel ve cesur olan bir roman Reşat Nuri’nin “Yeşil Gece”si… Öncelikle romandaki yüz yıl önce medreseden yetişmiş softa tipini müthiş bir şekilde tasvir etmesiyle başlayalım yazıya. Şahin Efendi, Maarif Müdürü ile tartışırken şöyle der: “Müdür Efendi, ben medreseden yetişmiş softayı bilirim. Softa, gölge gibidir. Korkup kaçar bırakmaz. Fakat cesaretle üstüne yürürsen alabildiğine kaçar.”

https://haber.sol.org.tr/yazar/ayse-sule-suzuk

“…Jack Ma, “Hupan’ı 30 yılda 3000 müteşebbis yetiştirme” beklentisi ile kurmuş. Bu beklentiyi “deşifre edelim”: 30 yıl sonra Çin kapitalizmini, hatta mümkünse Çin devletini yönetecek kadroların yetiştirilmesi… Anlaşılıyor ki ÇKP yönetimi de benzer bir tespit yapmıştır. Batı burjuvazilerini tedirgin eden adımlar da Çin sermayesinin iktidar arayışına karşı atılmıştır. Sonuç tarihsel önem taşımaktadır. Kim kazanacak? Şimdilik ÇKP ağır basıyor. Sonrası???

https://haber.sol.org.tr/yazar/cinde-sermaye-ve-iktidar-mucadelesi-315405

Şarkılı Memleket Takvimi’nden bir yaprak: 10 Ekim “Aslında 10 Ekim, sol camiada, bir dönem umudun simgesi olarak anılan bir tarih. 1965 yılının 10 Ekim günü yapılan seçimlerde ilk kez bir sosyalist parti meclise girmiş, sonrasında yaptıkları muhalefetle ortalığı çalkalamıştı.”

https://www.gazeteduvar.com.tr/sarkili-memleket-takviminden-bir-yaprak-10-ekim-makale-1538009

Ünlü olmak! Aptalların ünlüleri. ” Bizde acayip bir “ünlüye hürmet” hastalığı var. Ünlü kişiye her şey hak görülüyor. Konuda iki ünlü varsa daha ünlüsü tercih ediliyor. Öyle ki, bir ünlü bile iki ünlü arkadaşı ile ilgili herhangi bir konuda ikileme düştüğünde daha ünlü olanı tercih ediyor. O haksız olmasına rağmen! ”

https://www.birgun.net/haber/aptallarin-unluleri-361630

About Mehmet Tas

Check Also

GÜNDEMDEN BİR DEMET (1)- Admin

Engels’in Bilinmeyen beş özelliği Sanata karşı derin bir ilgisi vardı Engels gençliğinde bir dansçıydı, şarkı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com