1961 Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) girişli sınıf arkadaşım Günel Başer, Işıl Özgentürk’ün yazısına dikkatimizi çekti. Kendisine teşekkür ediyorum. -C.Ç.-] Pek çok kişi gibi benim de aklımdaki bir soru: “Toplu iğneden ipliğe kadar her şey yüzde 50 zamlanırken neden beklenen kıyamet kopmuyor?”
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/isil-ozgenturk/kiyamet-neden-kopmuyor-1864386
Türkiye olarak bizim derdimiz şu: Afganistan sür’atle toparlanmalıdır. Artık Afgan halkı bu kadar yükü çekemez. Ortada 40 milyona yakın bir nüfus var. Devâsa bir ülke var. Biz Afganistan’ın birliğine, beraberliğine her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki Afganistan tarafından da bu anlamda o yaklaşımı görelim.
https://www.birgun.net/haber/erdogan-secim-barajinda-yuzde-7-netlesti-356866?utm_source=webpush
Afganistan Halk Partisi, içinde Marksistler de bulunmakla birlikte, esas itibarıyla ilerici, demokratik ve halkçı bir programa sahipti. Sovyet desteğini kaybeden ülke [Afganistan], sonunda ABD, Pakistan ve gerici aşiretler koalisyonuna yenildi.
https://www.birgun.net/haber/taliban-saskinligi-356825
100 yaşında, hiç eğilmemiş bir ağaç, Nermin Abadan Unat – “Fakat ben iyimser olarak ölmek istiyorum. Çünkü bir zamanlar bundan kötüsü olamaz diyordum. Sonra neler oldu… En kötüleri bile kum tanesi gibi kaldı. Biz bu duruma lâyık mıyız? Değilsek eğer çaba sarf etmek lâzım. Ne yaparsanız yapın Türkiye, bir kralın oturtulduğu Ortadoğu ülkeleri gibi değil, olmaz. Dayanmak neye karşı olursa olsun… Ne kadar dayanırlarsa o kadar güçlü olurlar. Zaten kadınlar yaşam boyu dayanırlar. Çocuklarını büyütürken, kocalarına… Yılmak diye bir şey olmamalı.”
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/100-yasinda-hic-egilmemis-bir-agac-nermin-abadan-unat-1864403
[Nermin Abadan, 1963-64 ders yılında SBF’de “Kamuoyu” konulu dersimizin hocasıydı. Kamuoyu, “halkın nabzı” demekti. Ayşe Gülden Bayar ve Asuman Yücel ile birlikte üç sınıf arkadaşı ortaklaşa bir seminer sunmuştuk Nermin hocanın dersinde, 1963-64 ders yılında, “Türkiye’de ve Dünyada Siyasi Partilerin Gençlik Kolları” üzerine… Ertesi yıl, Nermin hoca “Siyasi Partiler” dersini okuttu. Türkiye’deki bütün siyasi partileri Dört İdari Şube’deki arkadaşlarla aramızda bölüşmüş, ben Türkiye İşçi Partisi’ni seçmiştim. TİP’in ilk üç buçuk yılını inceleyip seminer olarak derste sunmuş, sonra da yazılı olarak iletmiştim Nermin hocaya. En son 2015 yılında Akatlar Kültür Merkezi’nde Ercan Eyüboğlu yoldaşımla birlikte dinlemiştim sevgili hocamızı o eksilmeyen coşkusuna tanık olarak. Nermin hocanın ilk eşi Yavuz Abadan, 1962-63 ders yılında SBF’de bize Kamu Hukuku derslerini verirdi. Nermin Abadan’ın ikinci eşi İlhan Unat’dan, 1964-65 ders yılında Devletler Hususi Hukuku dersini aldık. Nerdeyse altmış yıl önceki iki hocamı da saygıyla anıyor, “dalya” demek üzere olan çağdaş cumhuriyet kadınının simgesi Nermin öğretmenimin ellerinden öpüyorum. -C.Ç.-]https://www.youtube.com/watch?v=fBnBPnQXOAM
Mustafa Kemal Abadan – Yavuz ve Nermin Abadan’ın oğlu
https://www.youtube.com/watch?v=JN16v4HHBpA
https://www.tpfund.org/our-people/mustafa-kemal-abadan/
https://www.goodreads.com/book/show/11434014-kum-saatini-i-zlerken
https://en.wikipedia.org/wiki/Public_Opinion_(book)
Walter Lippmann’s book Public Opinion was considered as “the founding book of modern journalism” and also “the founding book in American media studies”. Lippmann examined the coverage of newspapers and saw many inaccuracies and other problems. He and Charles Merz, in a 1920 study entitled A Test of the News, stated that The New York Times‘ coverage of the Bolshevik Revolution was biased and inaccurate.
https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Lippmann
Ne çok duvar var. Hapishanelerin metal kapılarla kilitlenmiş kalın yüksek duvarları var. Ülkeleri birbirinden ayıran sınırlarda izinsiz kuş uçmasın diye yapılmış duvarlar var. Şimdi işte o duvarları yükseltiyor, sınır kapılarını tahkim ediyor, güçlendiriyorlar.
https://www.birgun.net/haber/yaniyor-dunya-ve-sensin-kundakci-356835
Kendisinin Türkiye Komünist Partisi mahkûmlarından Yüzbaşı Abdülkadir Demirkan olduğunu biliyordum. Antikomünize koşullandırılmış bir orduda komünist olmak her babayiğidin harcı değildi… Hep 1917 Rus Devrimi’nden önce Çarlığa karşı direnişte yer alan askerleri düşünürdüm…
https://www.academia.edu/41195895/S%C3%9CRG%C3%9CN_YAZILARI_Cilt_I_Do%C4%9Fan_%C3%96zg%C3%BCden
[İslâm, Tarikatler, Aleviler ve Kürtler konusunda incelemeleriyle tanınan araştırmacı gazeteci-yazar Faik Bulut, Afganistan’daki son gelişmelerle ilgili yazısını iletti. Kendisine teşekkür ediyorum. -C.Ç.-]https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ
https://en-gb.facebook.com/groups/DemBirDay/
Döndüm daldan kopan kuru yaprağa / Leylim ley / Seher yeli dağıt beni kır beni / Leylim ley
https://www.youtube.com/watch?v=On4d-nFGN24
https://www.youtube.com/watch?v=-NRZme8v4H0
Attachments area
Preview YouTube video Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Anlatıyor…
Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Anlatıyor…
Preview YouTube video 6 Ekim 1998 | Mustafa Kemal Abadan | “Sedef Kabaş ile Portreler”
6 Ekim 1998 | Mustafa Kemal Abadan | “Sedef Kabaş ile Portreler”
Preview YouTube video Leylim Ley – Senfonik
Leylim Ley – Senfonik
Preview YouTube video Zülfü Livaneli-Leylim Ley
Zülfü Livaneli-Leylim Ley