BOLU’DAKİ MÜLTECİLER: “BİZİ KOVARSANIZ GİDECEK YERİMİZ YOK”-Ferruh Erkem

BOLU’DAKİ MÜLTECİLER: BİZİ KOVARSANIZ GİDECEK YERİMİZ YOK- Ferruh ERKEM

72 comments

Emine Uzunçarşılı

Ülkenden kaçtıysan sen zaten iyi biri değilsin

Ferruh Erkem

Emine Uzunçarşılı bu düşünce biçimi saygın bir tutum değildir. Yaşam daima bunun tersinin doğru olduğunu bize göstermiştir.

Emine Uzunçarşılı

Ferruh Erkem sizi hangi ülke kabul eder böyle bir durumda?

Ferruh Erkem

Emine Uzunçarşılı sorun bu değil ki. Sizin bu düşünceleriniz fazlasıyla ırkçı düşünceler. Klasik orta sınıf düşünceleri. Kendi konfor alanınızın bozulmasından rahatsızlık duyuyorsunuz. Söz konusu olan tüm yaşamlarını kaybetmiş insanlar. Kendi yaşamınızda tutkuyla sevdiğiniz hayvanlar kadar bile bu insanlara değer vermemeniz çok düşündürücü. Yaşamı pek tanımadığınız ve büyük zorluklarla karşılaşmadığınız belli. Sizin için üzgünüm.

Cevdet Arslan

Emine Uzunçarşılı TC sinirlari disindaki askerleriniz icin bir sözünüz yok mu?

Veya seriatci ÖSO nu her türlü destekleyen iktidar hakkinda iki kelime yazsaniz .

Nato istedi diye Afganistan a kan ve gözyasindan baska bir misyonu olmayan asker gönderme hakkinda ne dersiniz ???

Macit Can

Emine Uzunçarşılı siz ilk önce icinizdeki fasist i öldurun ve ondan sonra demokrasi basligi tasiyan sayfalarda boy gösterin!!!

Haluk Seçkin Meriç

Emine Uzunçarşılı siz 12 Eylül rejimini bilir misiniz?Binlerce insanımız faşist Evren cuntasından kaçıp,yurtdışına gittiler,araştırıp öyle suçlayın derim..

Vahit Azazi

Hangi amaçla olursa olsun sınırlarin açılması iyidir. Keşke tüm ülkeler sinirlarini sonuna kadar açsa da halklar birbirine karışsa.

Serdar Taş

Emine Uzunçarşılı iğrenç bir ırkçı ifade bu.

Emine Uzunçarşılı

Serdar Taş önce bir kendi insanına bak sonrası kolay

Serdar Taş

Emine Uzunçarşılı işte ben önce buradakilere, sizlere bakıyorum ve ne kadar berbat, ırkçı bir konumda olduğunuzu görüyorum.

Hakan Demircan

Emine Uzunçarşılı fasıst mısınız

Sebnem Inemek

Emine Uzunçarşılı umarım bir gün sen daha kötü çıkmazlara girersin.

Çağrı Biber

Emine Uzunçarşılı ismini Eva Braun olarak değiştir

Mahir Binzet

Mülteciler in ülkede olma sorunu : gidip yurtlarını karıştıracak sın savaş tezkeresine evet oyu kullanacaksın ve bunun sorunu mülteciler değil ki ülke ye kabul edenler!!

Hakan Demircan

Mahir Binzet merak etme katıl esed gelırse ulkeye almayacaz kıcına tekmeyı vuracaz

Mahir Binzet

Hakan Demircan katil Esed bakarsın Dostum Esad oluvermiş 🤔

Hakan Demircan

Mahir Binzet katıl olmsyı bırakıp ınsan olmaya karar verırse nıye olmasın

Safa Gursoy

Admin

Emine Uzunçarşılı Turkiyadan göc eden milyonlarda ti kaka mi olii?

Ali Gökgöz

Emine Uzunçarşılı

bizim Almanya’ya vb.ülkelere gidenler kötü insanlar mı ?

İnan Erol Erdogan

Ali Gökgöz almanyaya gidenler kaçmadı o ülkenin daveti üzerine işçi plarak çalışmaya gitti bilmeden olayları saptırmayın 5 senelik misafir oimaz esatla anlaşıp güvenli bir şekilde ülkelerinde yaşamaya devam ede edeceklerdir

Münir Süleyman Güresen

Emine Uzunçarşılı Nazım hikmette ülkesinden can derdi nedeniyle kaçtı .Kötü insan mı Nazım Hikmet.Yapmayın Hanım efendi siz yapmayın bari ırkçılık kötü bir hastalıktır. Kimse yurdunu terk etmek istemez can dedi olmasa. Yarın bizlerinde mülteci durumuna düşmemiş mümkün. Sonra mülteçilerin durumu kendilerine ait bir durum değil Emperyalistlerin oyunları. Gaye Orta doğu ülkeleri akıllanmasın uyusun soyalım hesabı..

Özcan Keçecioğlu

Askerleri gönderip Afrini alda gel, Mumbici yılda gel ,Emevi Camisinde Namaz kılda gel. Şimdi ıstemiyoruz git.

Mustafa Dumancı

Irkçılık en kötü şeydir .yanlız senin ülken bu kadar mülteciyi kaldıracak ne ekonomisi var nede iş sahası var insanlar işsizken yabancıların sigortasız ucuz çalışması .senin insanın işsiz olması demek…bu suç senin benimde deyil hükümetlerin .bakın iran ne yapıyor irana gelen afkanlıları topluyor türkiye sınırına gönderiyor yani sınırlar bile denetimsiz yol geçen hanı yaparsın büyük bir kamp avrupalıyıda zorlarsın beraber bakarsınız ..türkiye kendi insanı aş yok iş yok kiralar iki kat olmuş yani suç ülkeyi yönetenlerde…

Ferruh Erkem

Mustafa Dumancı kamplar var, yok değil. Fakat yaşam koşulları o kadar kötü ve istismara açık ki kalmak istemiyorlar. İktidar bu konuyu sadece pazarlık unsuru olarak kullandığı için sorun büyüyor.

Münir Süleyman Güresen

Mustafa Dumancı Suriyeli mülteciler için alınan Eurolar ne oldu Afganlar içinde vereceklermiş,Bunları soralım Devletimize. Zaten dememizle halk olmuyor bu mesele sadece gerginlik yaratıyoruz .Biz de isteyelim. Tüm kapılarımızı açalım bırakalım gitsin Mülteciler Avrupa’ya. Zaten onların gayesi ; bitmiş Türkiye de yaşamak değil Avrupada yaşamak düşünceleri.

Cafer Doğan

Emine Uzunçarşılı Marasta katledilen Alevilerden geriye kalanlar topluca Avrupa ülkelerine ve ülkenin batı illerine göçmek zorunda kaldılar.Anlayisiniza göre katliamcı caniler iyi,öldürülenler ve göçmek zorunda olanlar ise kötü oluyor.Fasizm yok olmadikca insanlığa rahat yok,kahrolun.

Mehmet Ali Taş

Emine Uzunçarşılı Faşist düşüncelerinizi kendinize saklayın

Fatma Uygur

Emine Uzunçarşılı Yurt dışında yaşayan bir insan olarak Mülteciler hakkındaki düşünceniz beni üzdü hiç bir insan kendi topraklarını gönüllü terketmez mecbur bırakılır.. siz var olan hükümetle savaşın zavallı mültecilerle değil çünkü onlar emperyalist güçler tarafından kullanılıyorlar.. ırkçılık çaresi olmayan bir hastalık size tavsiyem bir an önce bu hastalıktan kurtulun

Şenol Yanardağ

Fatma Uygur , mesele hep yanlış ele alınıyor , bu sorunda muhatabımız mülteciler değil , Türkiye iktidar çevreleridir. Mülteciler şartları gereği GELECEKLERDİR , ÖNEMLİ OLAN İKTİDARIN NASIL DAVRANMASI , NE YAPMASI DIR . ÖRNEĞİN : Türkiye , sınır dışında çok geniş bir alanı yaşamaya elverişli hale getirip , mültecileri oraya yerleştirebilirlerdi. Buna hayır diyecek sınır ülkesi de olmaz.(dı ).

Şenol Yanardağ

Emine Uzunçarşılı , dünyadan haberli olmak lazım , yaşamak sadece soluk almak demek değildir.

Nilgun Olcayoz

Emine Uzunçarşılı 😡

Nurten Uzum

Ulke hasreti cekipte ulkesine gidemiyen insanlara hakaret bu.

İnan Erol Erdogan

Nurten Uzum sizdemi ülkenizde kaçtınız zorunlu durum hariç

Nurten Uzum

İnan Erol Erdogan ben kacmadim fakat zorunlu olarak 80 dönemin de cikip dönemiyenler var.Neden bu soru anliyamadim?

Ferruh Erkem

Nurten Uzum üstelik bu grupta çok önemli sayıda siyasi mülteci var. Bu insanların bütün hayatları değişti. Çok çok büyük kısmı dönemiyorda, yaşamları orası oldu artık.

Nurten Uzum

Ferruh Erkem ne yazi ki

Şevki Kayalı Turhal

Bolu Belediye başkanı gibi düşünenler ırkçılar, faşistler katliamı savunanlar ve şovenistler özünde bir kafatascıdirlar

Popülist kolay ama ne dediğini kendisi duymayan bu kişiler ülkemizin dün kolay yaşamış kisileri ve eğitime zsman ayırmış da olsa beynini gelistirmeye yeni telefon ce bilgi sayar otomobil sahibi ama beyni ni yeni urunleri kullanmaya hazırlamış düşünmeye insan sosyolojisine ve G9cmrnlik ne dir ne değildir bu konulara zsman düşünce ve farklı bilgisi olmayan bir yerde yeni urun kullanıyorlar sma beyin susuz kalmış bir. ağaca benziyor

Nuri Oğuz

Şevki Kayalı Turhal kim katliamdan kaçmış

Hiç mülteciye benzer bir yanları varmı boluda istanbulda mültecinin ne işi var mülteci kampımı var istanbulda

Şevki Kayalı Turhal

Senin Devletin onlarin ülkesinin iç işlerine karışırken protesto ettin mi?

Şimdi de susun ırkçılar

Sait Almış

Sadece Emine Uzunçarşılı olsa can kurban. 7 kişi de onun ırkçı, faşist düşüncesini onaylamış.

Bu demokrasi grubu ne zaman bu hale geldi? Kim getirdi?

Münir Süleyman Güresen

Sait Almış kimse getirmiş değil bu ülke insanlarının %70 milliyetçiliğin ırkçılığın ne olduğunu bilmiyor.- Aziz Nesini hasretle anarak- Cumhuriyet sisteminin demokrasi olduğunu sanıyor. Başını kaldırıp etrafa bakmıyor.

İran da Cumhuriyet var ama demokrasi yok

İngiltere de krallık var ama demokrasi var. Örnekler çok. Şunu iyi bilmeliyiz ki devlet kurulurken demokrasi ihmal edildi bilerek veya bilmeyerek diyeceğim ama kurucuların bilmemesi mümkün değil. Demokrasisiz devletlerde yetişen şekillendirilen insan yapısı da haliyle faşist düşünceli , empati den uzak, herkesi düşman gören okumayan araştırmayan yoklara masallara inanan bir toplum yapısı ortaya çıkıyor.

Sait Almış

Sanırım Emine Uzunçarşılı’nın düşüncesine ne ifadesinin altına ile olursa olsun beğen tuşuna basanlar, bunun onu desteklemek, fikrini beğenmek anlamına geldiğini biliyorlardır.

Ferruh Erkem

Sait Almış iki kişi beğeni, 6 kişi de kızgın ifadesi kullanmış. Kızgınlar da beğeni olarak mı anlaşılıyor?

Yusuf Karasoy

ben bu notu yazarken sayı 8’di… kızgın ya da değil, destek anlamı izlenimi veriyor… baktım kimler destek vermiş diye.. bazı arkadaşların o yazıya destek vermeyeceğini anladım adları görünce… “kızgın” ifadesi maalesef destek gibi duruyor… face’in “topluluk kuralları”, emojileri fazlaca yanıltıcı ve abes…

Mehmet Salih Solmaz

Bu demokrasi grubu Türkiye de azınlık haklarını ve hukukunu reddetigi anda bu durumdaydı. Demokrasi, azınlık haklarının korunduğu rejimin adıdır. Ilgardık ve faşist diktatörlükler şoven, bağnaz ve kanlıdır. Herkese günaydın…

Abidin Kabak

Bir paylasimin altina birakilan kızgın ifadesi o paylasima kızgın anlamindadir Sait Almış yorumun altina birakilan ifadeler yoruma ait paylaşmanıza degil

Sait Almış

Abidin Kabak bence karışıklığı önlemek için kızgınlık ifadesini yanıt tuşuna basarak bırakmak daha anlaşılır olur. Ama senin dediğin gibi yaygın bir kullanım varsa bir şey diyemem.

Abidin Kabak

Sait Almış ola bilir yanita birakilirsa da olur

Ferruh Erkem

Abidin Kabak ben de böyle düşünüyordum.

Abidin Kabak

Ferruh Erkem yaygin olan kanı bu

Şevki Kayalı Turhal

Demokrasi deyip te paylaşım da bulunun ve ırkçılık yapın, irkciluk için yapmadığınız pislik yok. Bir gün döktüğünüz jan golünde boğulursunuz..

Tacettin Demir

Bir kişi arı kovanlarını baram parca yapmış arılar can havli ile oraya buraya saldırıyor. İnsanlarda kendini korumak için arılara saldırıyor. Kimi öldürmeyin arıları yazıktır diyor. Kimileri de ne yapalım onlarda bize saldırıyor (sokuyor) diyor. Kimse kovanları darmadağınık yapana bir söz söylemiyor. O masum, suçsuz, çünkü suçu işledi ortadan kayboldu.

Şevki Kayalı Turhal

Arı kovanına çomak sokmayı, bir Bağımsız ülkenin iç işlerine karışma ilarak görüyorsan mükemmel bir tespit ve deyim .

Tacettin Demir

Arı kovanı, arıların barındığı kendini güvende gördüğü ve bir sistem içinde yiyecek ve öz üretim yapmasıdır MEKAN gibi görüyorum Bir ülke benzetmesi de olabilir. Ayrıca Afkanistan göçü ciddiye alınacak incelenmesi gereken arkasında bir politika olduğunu düşündüğüm bir eylemdir

İnan Erol Erdogan

Sizi kabul edecek cumhur seçmenleri kapılarını açmış istediğiniz kadar kalacak misafir olabilirsiniz masraflarını karşılacaklar

Ismail Çavga

Ismail Çavga

Dünya bütün insanlığındır.

Sınırları kaldıralım.

Mehmet Yaldiz

Demokrasi grubu isminizi değiştiriniz Hitler Nazi grubu hiç olmazsa herkes tedbirini alsın

Ferruh Erkem

Mehmet Yaldiz neden? Yorumlara dikkat edersen, nitelikli çoğunluğun ırkçılığa-milliyetçiliğe-ayrımcılığa karşı net bir duruş içinde olduğunu görürsünüz. Tekil örnekleri genele yansıtmak yanlış sonuç verir, bu hataya düşmeyin. Ayrıca bu mücadeleye el verin ki daha iyi bir çizgiye gelelim. Ne dersiniz?

Mehmet Yaldiz

Ferruh Erkem kimse zulüm görmesin ayrımcılık olmasın ezilen yerinde yurdunda olan nedeni ne olursa olsun insan haklarına saygı duyulim insani açıdan ırkçılığa ve faşizme karşı hep birlikte mücadele edersek her şeyi çözeriz eşit ve sosyal yönde Sen beni savun ursan Ben de seni savursam o zaman hepimiz El ele verip daha iyi günlere çıkarız biz dünyalıyız

Ümit Urem

Ulkesini savunmayip kacarak cok cocuk yaparak yardimlar yetmiyor gibi yollarda dilencilik yapanlari mi savunuyorsunuz bunuda demokratlik adina mi yapiyorsunuz 10 yil sonra demogrofik yapinin nasil degisecegini dikkate almiyorsunuz carsiniza pazar gele

Abidin Kabak

Ümit Urem aç perisan kaliyorsa dilenir avrupadan gelen yardımlar olduğu onlara verilse kimse dilenmez önce sınırı açıp buyur ettiler avrupayı kapıları açmakla tehdit edip sirtlarindan para kazananları suçlayın yersiz yurtsuz insanları degil

Ferruh Erkem

Ümit Urem ayrımcılık yaparken dahi bir de üstüne nefret gösteriyorsunuz. Gelenlerin demografik olarak çok çocuk yapma, dilenme gibi özelliklerinin genel bir özellik olduğunu nereden biliyorsunuz. Hangi araştırma sonucu bunlar. Ben size araştırmalarda durumun hiç te sizin sözünüzü etttiğiniz gibi olmadığını söyleyeyim.

Farkında mısınız, bşr süre öbce de Kürdlerin çok çocuk yapmasından ve batıya gelmesinden şikayet ediliyordu. Birbirine ne çok benziyor değil mi? Sorun mültecilik değil aslında, sorun Türklük. Kendi dışında her şey ona rahatsızlık veriyor. Dışarıda eziklik kompleksi içeride üstünlük davranışıyla örtülüyor. Demografiyi de çok düşünmeyin, dünyanın hali hep böyle oldu, kimse yerinde saf olarak oturmuyor. Önemli olan insanlığı unutmamak. Demıkratiklik de buradan geçiyor.

Hakan Demircan

Ümit Urem surıyede ulke mı var mırım.kımın ıcın savasınlar.katıl esedı mı.pyd mı.ısıd mı.oso mu.hangısıne mırım

Ahmet Salman

Bedeva ya çalıştır, bodrumları fahiş fiyata kira ya ver, 15 yaşında ki kızları kuma yap, inşaatlar da, tarla da çalıştır paralarını verme, bahçeler de meyve toplat düşük yevmiye ver, uyuşturucu işine sok kurban et, vs vs… Eeee, sonra Suriyelileri istemiyoruz…Pekiyi, Sen kimsin, ya Boşnak, ya gürcü, ya Bulgar, ya Arnavut, ya selanik, ya tatar, ya Yörük, ya Türkmen… Yani sen de göçmen olarak bu topraklara geldin… Bu dünya kimsenin tapusunda değil, bırakın insanlar istedikleri yerde yaşasınlar, zaten kimse de isteyerek, severek, ülkesini terk etmez… Onları savaşa sürükleyen nedenlerden, biz dahil tüm dünya sorumluyuz.. 😢🤔😢

Abidin Kabak

Ahmet Salman 👏🏻

İnan Erol Erdogan

Sizi getirenlerin yandaşları kapılarını açmış sizi bekliyor

About Mehmet Tas

Check Also

Gündemden Bir Demet/Politika/M.Aydin

Fehim Taştekinftastekin@gazeteduvar.com.tr Tiyatro diyenler bu yazıyı okumasın! İran’ın saldırı koreografisini silahların yüzde kaçı hedefe ulaştı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com