Köşelerden Bir Demet (324)-Cavlı Çulfaz

Beş yıl oldu, hâlâ alacakaranlık –  Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı, Binbaşı H.A.’nın ihbarını nasıl oldu da bir darbe girişimi olarak değerlendirmedi? Herkes konuştu, bu ikili hâlâ susuyor. Onun için hep bu soruyu soracağız: Bu darbe girişimi en başından önlenebilir miydi? Onun için hep bu soruyu soracağız: Bu darbe girişimi en başından önlenebilir miydi? 15 Temmuz’da hayatlarını kaybedenler, bugün aramızda olabilirler miydi?

https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/5-yil-oldu-hala-alacakaranlik,31771

Dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda hükümet, sivil toplum örgütü ve siyasi kuruluş, “ABD tarafından teşvik edilen istikrarsızlaştırıcı eylemlere karşı” Küba Devrimi ve Cumhurbaşkanı Miguel Díaz-Canel başkanlığındaki hükümete desteklerini ifade etti.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunyadan-ve-latin-amerikadan-kubaya-yogun-destek-1852418

Artık evliliklerde ya da aşklarda, ölüm bizi ayırana dek sözüne daha az rastlar olduk; evlilik sözleşmeleri yaygınlaşıyor, daha başlarken risk hesapları yapılıyor. Ben bütün bu sürecin, benlik davasındaki mücadelenin bir aşaması olduğuna, nihayetinde bütün bu tecrübelerden yeni bir benliğin inşa edileceğine inanıyorum. İletişim çağında iletişimsizliğin dibini, bilgi çağında bilgisizliğin dibini görüp başımızı yukarı kaldırdığımızda…

https://www.birgun.net/haber/kendin-yap-351723

Buna göre 18 yaşından 60 yaşına kadar her erkek vatandaş, yılda on gün devletin gösterdiği bir yol işinde çalışmak zorundaydı. Bu mecburiyetten sadece beş ve daha fazla çocuğa sahip olanlar muaftı. Bu kanunun en ilgi çekici maddelerinden birisi de altı ve daha fazla çocuğu olan annelerin, madalya takılarak ödüllendirilmesi yönünde bir hüküm getirmesiydi.

https://www.birgun.net/haber/cumhuriyet-in-nufus-politikalarina-oykunmek-351722

Aydınlar gazetelere ilânlar veriyor, sokaklarda basın açıklamaları, afişlemeler yapılıyor, yıllarca yeraltında faaliyet göstermiş TKP’liler, TBKP adıyla açık toplantılar düzenliyor, Adımlar adlı bir gazete çıkarıyorlardı.

https://www.karar.com/yazarlar/yildiray-ogur/bazilarini-hicbir-sey-baglamaz-1588391

[Temel Demirer, Kaldıraç dergisinde yayımlanan yazısını iletti. Kendisine teşekkür ediyorum. –C.Ç.- ]

https://en.calameo.com/read/004310635ad12aafdc443

https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

https://en-gb.facebook.com/groups/DemBirDay/

YURTSEVERLİK ve ENTERNASYONALİZM ÜZERİNE – Mustafa Suphi 1919’da Moskova’da toplanan Birinci Komintern Kongresi’nde Jean Jaures’i saygıyla anar. Jean Jaures’e göre, “ulusların bağımsızlığı en yüksek güvenliği Enternasyonal’de bulmaktadır. Öte yandan, Enternasyonal de en güçlü ve en soylu dayanağını bağımsız uluslarda bulmaktadır. Neredeyse insanın şöyle diyesi geliyor: Az yurtseverlik bizi Enternasyonal’den uzaklaştırır, çok yurtseverlik ise ona yaklaştırır.”

http://ydemokrat.blogspot.com/2010/08/jean-jaures.html

Alman nazizmine, İtalyan faşizmine ve Japon militarizmine karşı verilen savaşın bizim dilimizde adı Büyük Yurtsever Savaş’tır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Vatanseverlik_Sava%C5%9F%C4%B1

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Patriotic_War_(term)

Anatoly Lunacharsky on VLADIMIR ILYICH LENIN – REVOLUTIONARY SILHOUETTES – I am very glad that I was never personally involved in our lengthy political quarrel with Lenin. I refer to the episode when Bogdanov, myself and others adopted a leftist deviation and formed the Forward group, in which we mistakenly disagreed with Lenin in his appraisal of the Party’s need to exploit the possibilities of legal political action during Stolypin’s reactionary ministry.

https://www.marxists.org/archive/lunachar/works/silhouet/lenin.htm

About Mehmet Tas

Check Also

21.Yüzyılda Sol Karanlıkta Yürüyor- M. Taş

Sol partiler, bazı bölgeler hariç, kendi adaylarıyla seçimlere giriyorlar. Güncel seçim politikalarının ayrıntılarında gömülmüş, küçük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com