Sedat Peker videoları dizisi ile oyalanmadan, gelecek günlere ancak çok güçlü bir kitle hareketi ile olası oyunların, hilelerin, hukuksuzlukların, saldırıların önlenebileceği bilinci ile şimdiden hazırlanmak yükümündeyiz. Bir daha: Şimdiden… Bir daha: Ancak çok güçlü bir kitle hareketi ile…
https://t24.com.tr/yazarlar/aydin-engin/rize-hazirlanan-filmin-fragmanidir,31084
Halk bile iktidarın suçlarını deşifre eden bir mafya babasına sempati beslemek üzere. Kimin, kimin için çalıştığının ve bunca zamandır ne işler karıştırdığının ortalara dökülmesi, eğer o ülkede demokrasi varsa, basın işini doğru yapıyorsa ve hukuk tıkır tıkır işliyorsa kıymetlidir. Aksi halde bunların hepsi, kirli bağları olan iktidarla mafyanın selâmeti ve ülkenin kıyameti demektir.
Sembolik değeri olan o ‘kaykılma‘, yalnızca bedenin görünümüyle ilgili bir hal değil, devasa cüssesiyle hayatlarımızın orta yerine ‘çöken’ bir zihniyet ve üslup. Çok ciddi işleri, hiçbir ciddiyet kaygısı olmaksızın ele alma ve ‘idare etme’ eğilimi. Bir dili bilmeden o dilde yazar olmak gibi. Neyi yönettiğini umursamadan, yönetme isteği gibi. Habersiz olduğu konu üzerine konuşma tutkusu, gibi.
https://www.diken.com.tr/soyle-hafifce-kaykilarak/
Bu nesnel ifşaatın muhalefet açısından -Sedat Peker’e atıfla 40 yaş altı nüfus açısından- anlamı açıktır: Seçimlerle ele geçirilerek halis amaçlar için kullanılacak bir devlet aygıtı yoktur, kurulacak bir toplum ve onun politik örgütlenmesi vardır.
https://www.birgun.net/haber/teker-teker-sedat-peker-345424
Ama bu efsanenin halkı “kahramanları seyretmeğe” ittiğini anlamadık. Gerillanın kahramanlığını, yenilmezliğini Kürt halkı bizim medyamızdan izliyor. Bize inanıyor, HDP’ye oy veriyor, gerillayı alkışlıyor. Oysa HDP’liler hapse giriyor ve gerillalar şehit düşüyor. Üstelik ey Kürt halkı, sen de “seyrettiğin” filmde bedel ödüyorsun, evinden alınıyorsun, işkence görüyorsun, davarını otlatırken öldürülüyorsun Şimdi susuyorsun. Ama itiraf edeyim: Seni seyirci haline biz getirdik.
https://www.ozgurpolitika.com/haberi-ey-kahraman-kurt-halkiseni-bu-hale-biz-getirdik-149938
Burak Erdoğan’a (Cumhurbaşkanı’nın oğlu): 3 milyon 750 bir ABD Doları. Mustafa Erdoğan’a (Cumhurbaşkanı’nın kardeşi): 3 milyon 750 bin ABD Doları. Ziya İlgen’e (Cumhurbaşkanı’nın eniştesi): 3 milyon 750 bin ABD Doları. Osman Ketenci’ye (Cumhurbaşkanı’nın dünürü): 2 milyon 250 bin ABD Doları. Mustafa Gündoğan’a (Cumhurbaşkanı’nın eski özel kalemi): 1 milyon 500 bin ABD Doları.
https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/yeni-turkiye-nin-kanalizasyonu-patladi,31083
İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn ilk kez Türkiye’de düzenlenen bir etkinliğe konuk olacak. Jeremy Corbyn; Hayri Kozanoğlu ve Çiğdem Anad’la “Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik” söyleşisinde dünya siyasetini yorumlayacak.
https://www.birgun.net/haber/izmir-sanal-kitap-gunleri-yazarlarla-okurlari-bulusturacak-345509
[1961 Mülkiye girişli sınıf arkadaşım Sinan Durakoğlu, alttaki bağlantıyı gönderdi. Sinan’a teşekkür ediyorum.]
https://www.veryansintv.com/siyaset-mafya-ve-rezalet
[1961 Mülkiye girişli sınıf arkadaşım Orhan Emirdağ, alttaki bağlantıyı gönderdi. Orhan’a teşekkür ediyorum.]
Gazetecilerin hepsi, istisnasız, bir “servet beyanında” bulunmalı. Kaç yıldır bu mesleği yapıyor? Ne iş yapmış? Kaç para kazanmış? Ne mal mülk edinmiş? Nasıl edinmiş? Onca milyonu (varsa) nasıl edinmiş? Herkes bilsin. Para kazanmak ayıp değil. Ama gazetecilikten mi kazanmış? Ne yapmış da bunları edinmiş. Bilinsin. Herkes buna göre bir “not” alsın.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/zafer-arapkirli/yilan-cuval-1837955
“Gelişmiş ülkelerin atıkları” için; gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin sorumluluk alması çok acı. Bu arada, kendi plastik atıklarının geri dönüşümünü yapmayan AB ülkeleri, 2019 yılında Türkiye’ye en fazla kirli ve karışık plastik atık ihracat etmişlerdir.
Greenpeace said about 40% – or 210,000 tonnes – of the UK’s plastic waste exports were sent to Turkey last year.
https://www.independent.co.uk/climate-change/news/turkey-plastic-waste-import-ban-dump-b1850397.html
https://www.theguardian.com/world/2021/may/19/turkey-to-ban-plastic-waste-imports
Kuşkusuz devrimci mücadelenin içinde, hele ki Nikaragua’daki mücadele gibi antiemperyalist yönü varsa, liderliği eleştirmek zordur. Fakat bu çelişkilerin ortadan kalktığı anlamına gelmez. Yenilgi kesinleştiğinde, çelişkiler ve ideolojik sapmalar yerleşik bir hal almış olur. Hareket felç olur ve “lidere” boyun eğer.