Köşelerden Bir Demet (209)-Cavlı Çulfaz

147 yazarın imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektöre karşı anayasa güvencesindeki demokratik itiraz haklarını kullanan öğrenciler, öğretim üyeleri ve üniversite çalışanlarının uğradıkları hukuksuzluğu ve baskıları üzüntüyle ve tepki duyarak izliyoruz” denildi.

https://t24.com.tr/haber/147-yazardan-bogazicili-ogrencilere-destek-asagiya-bakmayacagiz,931702

https://www.birgun.net/haber/3317-akademisyenden-hukumete-bogazici-cagrisi-333047

HERKES İÇİN, HER YERDE, HER DİLDE, HER ZAMAN ADALET  – ‘DEMİRTAŞ, KAVALA, BERBEROĞLU KARARLARININ UYGULANMASINI SAĞLAYACAĞIZ’ – “İşsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, hayat pahalılığına, sömürüye, talana, gelir uçurumuna karşı mücadeleyi büyüteceğiz”

https://t24.com.tr/video/hdp-herkes-icin-adalet-kampanyasi-haykir-sarkisi-ile-tanitti,36181

Mahkemeleri rahat bırakmadıkları sürece, Türkiye Cumhurbaşkanı “Demirtaş serbest bırakılamaz, Kavala’yı asla serbest bıraktırmam” dediği sürece ne kadar reform yapılırsa yapılsın bir anlamı yok.

https://www.evrensel.net/haber/425331/mesru-olmayan-anayasal-duzene-mesruluk-eklemek-istiyorlar

“- Sizin ve partinizin (EMEP) hak ve adalet amacıyla, ülkenin aydınlık yarınları için ortaya koyduğunuz tutumu önemsediğimi, bunlara büyük değer atfettiğimi vurgulamak isterim. Bizler suçsuz olduğumuzu biliyor, adil bir yargı karşısında gerek mahkemeler gerekse kamuoyu huzurunda gerçeklerin tam olarak açığa çıkacağına tereddütsüz bir şekilde inanıyoruz.”

https://www.evrensel.net/yazi/88109/demirtasin-mektubu

Oysa “olağan” bir otoriter rejimle dahi böylesine bir şiddet ve nefret dili bağdaşamaz: “Hain” ve “terörist” olarak tanımladığınız, “buraya ait olmadıklarını” uluorta ilan ettiğiniz bu insanları, yani toplumun yarıdan fazlasını oluşturan milyonca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını hangi yöntemle “etkisiz hale” getireceksiniz?

https://artigercek.com/yazarlar/yigit-bener/dilin-olcusu

 ABD istese de istemese de Rusya ile ilişkilerini yeniden dengelemeli. ABD’nin Çin stratejisinin ana odağı, yerel Çin siyasetinin iç fay hatlarına ve özellikle de Xi Jinping’in liderliğine yönelik olmalı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/daha-uzun-telgraf-2-1812076

Bugünkü İçişleri Bakanı’nın kim olduğu ve bu tür konulara nasıl yaklaştığı dikkate alındığında iki Türkiye arasındaki fark daha da netleşmiyor mu? Bitirirken: Bu yazı, okuyanların yaklaşık üçte biri tarafından “tek parti ve CHP iktidarı dönemlerine övgü” şeklinde anlaşılacağı biline biline yazılmıştır.

https://ilerihaber.org/yazar/cahit-kayra-z-kusagina-eski-turkiyeyi-anlatiyor-122663.html

Hitler, “Bu insanların atılmasının Almanya’da bilimi yok edeceğini söylüyorsunuz, olsun biz de önümüzdeki yıllarda bilimsiz devam ederiz” der. ABD, savaşı kaybeden Almanya’daki Nazi bilimcileri, Sovyetlerin eline geçmeden ABD’ye kaçırdı ve bir iki istisna dışında tümünü “ABD biliminin” hizmetine aldı.

https://www.birgun.net/haber/bogazici-ve-siyasal-islamci-akil-333411

Sorun sadece bu genç kadında değil; son zamanlarda izlediğim sözcük bilgisine dayalı TV yarışmalarının neredeyse hepsinde aynı ilginç ‘bireyci sapma’ yaşanıyor: “Eşim Ahmet’in A’sı” diyen mi dersiniz, “Annem Özlem’in Ö’sü” diyen mi, çalışma arkadaşının adıyla kodlama yapan mı, gırla!

https://www.birgun.net/haber/asaginin-iktidari-333434

https://tustav.org/yayinlar/sureli_yayinlar/marksizm-ve-gelecek/1990_3_KIS.pdf

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/turkiye/

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/sol-marksizm/

https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

Three letters in today’s Morning Star demonstrate the resonance of the UCS work-in well beyond the Upper Clyde. Jimmy Airlie’s words resonate today.

https://twitter.com/conradlandin

http://openaccess.adanabtu.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/421/%C5%9E%C3%B6len%204.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Yuri Gagarin’i uzaya çıkan ilk insan olmak için motive eden şey para, malikane, lüks otomobiller, yatlar ve katlar değildi. Özetle, telif yasaları ve fikri mülkiyet tekelleri bilimin, insanlığın ve ilerlemenin önündeki bariyerlerdir.

https://www.birgun.net/haber/telif-savaslari-bilim-uretiminde-motivasyon-333336

“Bıktım artık ölümlerden, Ölmesin kimse benden önce” (Behçet Necatigil)

https://www.birgun.net/haber/sagim-solum-olum-333422

İhsan Sabri Çağlayangil’in Menderes’e gönderdiği mektup ağır bir suçlamayla sona erer: “Başkasının şeref ve haysiyetine saygılı olmayanlar, şeref ve haysiyetten nasibini almayanlardır.”

https://www.cumhuriyetarsivi.com/katalog/4200/sayfa/2007/10/4/38.xhtml

Yabancı diller öğrenme tutkumun başlıca nedeni de buydu… Dilimizde bulamadığım kitapları bulup okumak… Sevgili okurlarım, bir kitabın değil bazen tek bir cümlenin  çevirisinin, insanı bazen nasıl ümitsizliğe düşüren büyük bir emek gerektirdiğini bilir misiniz?

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bilimsel-metin-cevirmenlerine-ovgu-1808075

“Bir gün dergi redaksiyonuna kısa boylu, gözlüklü bir genç geldi. Almanca bildiğini, hikâyeler yazdığını ve adının Sabahattin Ali olduğunu söyledi, hikâyelerinden birini bıraktı, çıktı…” Bu hikâye, orman işçilerinin yaşamı üzerineydi. “O zamanlar, Sinop Hapishanesi’nde büyük bir komünist grup yatıyordu. Sabahattin Ali ile komünistler arasında sıkı bir dostluk kurulmuştu…”

https://www.youtube.com/watch?v=GgcvPzrg0I8

TÜSTAV – Mustafa Suphi ve Yoldaşları Kitabı Yayınlandı

https://www.tustav.org/2021/02/07/mustafa-suphi-ve-yoldaslari-kitabi-yayinlandi/

Attachments area

Preview YouTube video Sabahattin Ali Şarkıları

Sabahattin Ali Şarkıları

About admin

Check Also

Gündemden Bir Demet/Mustafa Aydin

Birleşik Kamu İş: Açlık sınırı 20 bin lirayı aştı KAMU-AR araştırmasına göre son bir ayda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com