Köşelerden Bir Demet (155)- Cavlı Çulfaz

“İktidar HDP’yi yanına çekemeyince ikinci bir parti kurup HDP’yi parçalayabilir miyiz arayışı içinde. Selahattin beyin içeride tutulma gerekçelerinden birinin de bu olduğu ifade ediliyor. Yeni partiler kurulurken Millet İttifakı’nın parçalanmasını sağlamak saray ittifakının temel hedeflerinden birisi.  Uğraşıp didindiler olmadı. İkinci olarak da ‘çok parti kurdurarak buradan seçmenleri kaydırabilir miyiz?’ diye düşünüyorlar, bu tuzağa demokrasiyi savunan kimsenin düşmemesi lazım.”

https://t24.com.tr/haber/canli-chp-lideri-kilicdaroglu-t-24-te,918662

Kazanılmış bir seçimin sonucunu tanımak istemeyen, bu amaçla demokrasiyi yok etmeyi göze alanları püskürtmek mümkün ve bunu ancak kitlesel bir güç başarabilir. Bunu bugünden bilince çıkarmak ve günü geldiğinde somutlamak da demokrasi ve özgürlük güçlerinin ödevi ve sınavı.

https://t24.com.tr/yazarlar/aydin-engin/15-ve-16-ve-17-temmuz-dersleri,28931

“Destek ziyaretinde” bulunan işçi sendikalarının başkanlarına sormak gerek: “Sizin üyeleriniz, işçiler haklarını alamazken, yürüyüşleri engellenirken, o işçilere de ‘destek ziyaretinde‘ bulunmak, onların yanında yürümek aklınızdan geçmiş olabilir mi? Sizin üyeleriniz, işçiler, polisle karşı karşıya gelirken, yağmur altında ıslanırken, çoluk – çocukları evlerinde ekmek beklerken, siz onlara hangi ‘destek ziyaretinde‘ bulundunuz? Ya da iktidarla ilişkileriniz bu ölçüde iyi iken, üyeleriniz olan işçilerin haklarını almaları, verilen mahkeme kararlarının uygulanması için hangi girişimde bulundunuz?..”

https://t24.com.tr/yazarlar/yalcin-dogan/ucurum-ve-destek,28926

Bugün bu ülkede; Kuran’la ilgili bilimsel bir yorumu yüzünden bir ilahiyat profesörünün aldığı ölüm tehditlerinin ne anlama geldiğini herkes çok iyi biliyor. Onun akademik çalışmalarından vazgeçip istifa etmek zorunda kalmasını herkes normal karşılıyor. Ve asıl tehlike de bu normallikte başlıyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mine-sogut/tanrinin-kelami-ve-insanin-niyeti-1796049

O artık devleti tanıyor. Bu ülkede binlerce çocuk devleti ölerek tanıdı, kerim değil kahhar devletin gücünü hayatı pahasına öğrendi.

https://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar/o-artik-devleti-taniyor,28924

Aynı sırada Buenos Aires, Kiev ve Viyana’da Mafya, Özel Kuvvetler, MİT’le bağlantılı tutuklular -Serkan Kurtuluş, Feyyaz Ö. ve Nuri Gökhan Bozkır- Erdoğan hükümeti adına Suriye’de El Nusra ve DAİŞ’e silah ve mühimmat temin ettiklerini, Avrupa’da aralarında Berivan Aslan’ın da olduğu muhaliflere suikast için kiralandıklarını ifşa ediyorlardı. Eşzamanlı gelişmeler tesadüf sayılabilir mi?

https://yeniyasamgazetesi2.com/kurt-kanunu/

Özellikle kısa bir süre önce Çin liderliğinde Asya-Pasifik’te imzalanan Bölgesel Kapsamlı Ekonomi Ortaklık Anlaşması (RCEP), bugüne kadar dünyanın en büyük serbest anlaşması olma özelliği taşıyor. Dengeleri de sarsabilir. Anlaşmanın en çok Çin’in işine yarayacağı batı basınında sıkça ifade ediliyor.

https://www.evrensel.net/yazi/87668/beyin-olumu-gerceklesen-nato-reformla-kurtarilabilir-mi

1957’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Kazancakis’in Zorba başta olmak üzere Yeniden Çarmıha Gerilen İsa, Günaha Son Çağrı, El Greco’ya Mektuplar ve Homeros’un Odysseia destanına yazdığı 33.333 dizelik devam yapıtının yanında bugüne kadar esamesi okunmayan İspanya, Yaşasın Ölüm; Ahmet Angın’ın çevirisi ve Can Yayınları etiketiyle yeniden hatırlanmaya değer.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yasasin-olum-1795090

Her yazarın yaşamında eleştirmenlerin onu yere yıkmaya çalıştıkları bir dönem vardır. Ben işte o aşamadayım… Gazap Üzümleri’nden beri bu böyle.”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ovgu-ile-kaygi-arasinda-steinbeck-1794876

Yeni Bir İnsan Hakları Hareketine Doğru – Küresel İnsan Hakları Krizi Karşısında Ne Yapmalı?

https://tihvakademi.org/wp-content/uploads/2020/11/Sempozyum_Kitabi_2020.pdf

Felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan ile bir söyleşi

https://www.youtube.com/watch?v=-r9Xc9CGzX0

4 Aralık: 161. yıl – Arslan Kaya, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Füsun Çiçekoğlu, Ali Çolak, İhsan Feyzibeyoğlu, Sevilay Çelenk, Erdal Eren ve Dinçer Demirkent’in konuk olacağı söyleşi 4 Aralık 2020 Cuma günü saat 19.30’da Mülkiyeliler Birliği Facebook hesabında canlı yayında olacak. https://mulkiye.org.tr/askinla-carpar-kalbimiz/

https://www.facebook.com/mulkiyelilerbirligi/videos/vb.151856924953652/393086168511392/?type=2&theater

https://t24.com.tr/yazarlar/tugrul-eryilmaz-duzeyli-magazin/once-mulkiye-demiroren-lerin-posta-si-pandemide-cihangir-gecerken-dokundurmalar,28910

Sosyalizmin ve sosyal-demokrasinin tarihinde, 34 yıllık önemli bir kesit. İkinci Enternasyonal’in 1889’dan 1923’e uzanan tarihi. Kitabın önsözünü kaleme alan Georges Bourgin’in ifadesiyle, “uluslararası sosyalizm tarihinin en acılı uğraklarından biri”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158922729678966&set=a.10154415367013966&type=3&theater&ifg=1

Salih Hacıoğlu, Ankara’da başladığı komünist faaliyetini, Mezopotamya’ya yönelik olarak Adana ve Mersin bölgesinde sürdüren, bir süre İstanbul’da bulunduktan sonra taşrada, özellikle Samsun-Trabzon hattında yürüten ender komünist önderlerden biridir. 1928-1939 arasında komünist partisi dışında kalmış olan Salih Hacıoğlu inat ve ısrarla yürüttüğü mücadelesi sonucunda yeniden TKP üyeliğini kazanmış ve yaşamını TKP üyesi olarak tamamlamıştır.

https://tustav.org/yayinlar/kitaplar/salih-hacioglu-tanitim.pdf

Mustafa Suphi’nin Türkiye’ye dönüş kararının amacı, başlamış olan bağımsızlık mücadelesine Türkiye Komünist Partisi’nin aktif katılımını sağlamak, partiyi bu mücadele içinde örgütleyerek güçlendirmek ve savaş sonrasında kurulacak rejimin biçiminin belirlenmesinde söz sahibi olacak güce ulaştırmaktı. Bu hedefe ancak yasal çalışmayla varılabilirdi. Mustafa Kemal’e yazılan mektubun amacı Türkiye’ye dönüş ve yasal çalışma konusunda izin istemek değil, kendisini bu konuda haberdar ederek takınacağı tavrı öğrenebilmekti.

https://www.gazeteduvar.com.tr/ahmet-kardam-mustafa-suphinin-kaybiyla-turkiye-komunist-ve-sosyalist-hareketi-islamla-hic-barisamadi-haber-1505899

[Büyük Kürt yurtseveri, gerçek halk adamı ve Marksist Dr Sait Kırmızıtoprak’ın (Dr Şıvan) Yön dergisindeki yazıları, genç bir SBF öğrencisi olarak 1962-63 yılında Kürt sorununu anlayabilmeme ilk ışıkları tutmuştu. Kendisini saygıyla anıyorum.  -C.Ç.-]

https://www.youtube.com/watch?v=7L8hwt934h8

https://www.youtube.com/watch?v=epXjjsuV5QA

https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

 

Attachments area

Preview YouTube video Bir Elit Felsefeci: Ahmet Arslan

Bir Elit Felsefeci: Ahmet Arslan

Preview YouTube video Dr. Şivan (Said Kırmızıtoprak) belgeseli

Dr. Şivan (Said Kırmızıtoprak) belgeseli

Preview YouTube video Tarihin Peşinde 2 – Erdoğan Aydın – Ayşe Hür Konuk: Selahattin Ali Arik 23 Şubat 2020

Tarihin Peşinde 2 – Erdoğan Aydın – Ayşe Hür Konuk: Selahattin Ali Arik 23 Şubat 2020

About admin

Check Also

21.Yüzyılda Sol Karanlıkta Yürüyor- M. Taş

Sol partiler, bazı bölgeler hariç, kendi adaylarıyla seçimlere giriyorlar. Güncel seçim politikalarının ayrıntılarında gömülmüş, küçük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com