Köşelerden bir Demet (105)-Cavlı Çulfaz

Bu ülkede yaşadığımız darbe değil, karşıdevrimdir. Cumhuriyet ve Aydınlanma’ya karşı bir siyasi İslam rejimi yaratmak için. Her şey başörtüsüyle başladı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/yazgulu-aldogan/darbe-oyle-olmaz-boyle-olur-ve-coktan-oldu-1773551

Türkiye’de darbe tartışması, kurum binalarındaki ışıklarla değil, somut düzene ilişkin bu sorularla yapılabilir. Darbeye karşı olmanın nedeni demokrasiyi, halkın iktidarını, halkın haklarını savunmak olabilir. Dolayısıyla bu sorulara verilecek yanıtlar darbeye ilişkin tutumu -darbeci olanı ve olmayanı- ortaya koyacaktır.

https://www.gazeteduvar.com.tr/darbeci-kimdir-kim-degildir-makale-1501688

Türkiye böylesine bölücü, hukuka ve adalete böylesine sırt çevirmiş bir iktidar görmedi. Sözüm ona demokrasinin bu son aşamasında, sıra geldi AYM, barolar ve meslek odaları, AKP’de olmayan belediyeler veya HDP’de kalmış son yerel yönetimlerin tasfiyesine… Türkiye’yi kendileri için tüm dikenlerinden arınmış bir gül haline getirmek istiyorlar. Ama dikensiz gül de batarmış!…

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dorsay-ofkeliyim-dikensiz-gul-de-batarmis-1773540

Ya sosyalizm ya barbarlık / En gelişmiş kapitalist ülkede durum özetle bu. En zengin ile zenginin, zengin ile yoksulun, yoksul ile en yoksulun arasındaki makas gittikçe açılıyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/salgin-zengini-zenginlestirdi-1773569

Bu marazadan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına dair güçlü bir hareket/tartışma başlatılarak bu oyun bozulabilir. Kınama ve basın açıklamalarından daha çok sonuç alıcı ve müdahale edici tutumlara ihtiyacımız var.

https://www.birgun.net/haber/super-temyiz-merciileri-319217

Ödül, 2. Dünya Savaşı ve sonrasında bilim insanlarına, özellikle de kadın bilim insanlarına nasıl bakıldığını görmemizi sağlayan, insanın riyakârlığına dair de anlatacak çok şeyi olan bir roman.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/paramparca-atomlar-ve-hayatlar-1773537

Türkiye’nin en eski sabun üreticisi Hacı Şakir Amerikalı temizlik devi Colgate-Palmolive bünyesine katıldı.

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/guneri-civaoglu/turkiyeye-kuresel-avukatlar-6330368

Çözemediğimiz sorunlar için paradigmanın, zihin haritasını değiştirmenin gereğini vurgulayan Einstein, “Karşılaştığınız sorunları, o sorunları yarattığınız düşünce düzleminde kalarak çözemezsiniz” der.

https://yeniyasamgazetesi.com/kurali-degil-oyunu-degistirmek/

Kavazoğlu, kendisi gibi AKEL üyesi olan sendikacı yoldaşlarından Kosta Mişauli ile birlikte otomobille Lefkoşe’den Larnaka’ya giderken 11 Nisan 1965 günü saat 10.30’da otomatik silahlarla kısa mesafeden tarandı. 68’li Mustafa Akıncı’nın 18 Ekim’de Tayyip’e karşı kazanacağı zafer, aynı zamanda Deniz’lerin ve Mahir’lerin de zaferi olacaktır.

https://artigercek.com/yazarlar/doganozguden/ana-vatan-despotlarinin-yavru-vatan-a-ettikleri

Üç arkadaşın mektuplarıyla aradığı canlı gençlikleri; yaşama atıldıkları o ihtilal alevleri; dilleri, renkleri, inançları başka, fakat bir arada yoğurulmuş, kaynaşmış ve bir şeyler adeta mayalanmış. Soludukları kızıl hava da Kırmızı Mektuplar’ını doğurmuş…

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kizil-soluklu-mektuplar-1772160

“Küreselleşmenin Sonu?”- Mülkiye Uluslararası İlişkiler Kongresi Programı-15-17 Ekim 2020, Ankara

http://www.mulkiyeircongress.org/tmweb/upload/Program_MulkiyeKongre2020.pdf

About Mehmet Tas

Check Also

Gündemden Bir Demet/Mustafa Aydin

Yeşilin vandalizm tonu Hazırlayan: Gülşah Görücü Londra’daki Finsbury Park yakınlarında bir binanın yan cephesinde bir gece …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com