DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK DAYANIŞMA SAYFASINA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
Grafikten de görüldüğü gibi sayfa ve sitemize ilginin arttığını üye olma taleplerinden anlayabiliyoruz. Tek tek kişiler veya çevresinde binlerce kişiyle ilişki halinde olanlar bize katılıyor. Şu andaki üye sayımız 1400 olmasına rağmen birisi tarafından tavsiye edilen yüzlerce üye bu rakama dahil değil. Yani katılan kişilerin geniş çevresi ve tavsiye edilenler eklendiğinde görünen sayıdan çok daha fazla politik yönden etkin bir iletişim ağına sahibiz. Bu başarı hepimizin, tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.
Ülkelere göre dağılımda Türkiye üye sayımızın en fazla olduğu ülkedir ve daha sonra sırasıyla Almanya ve İsveç gelmektedir. Şehirler karşılaştırıldığında en fazla üyemizin İstanbul ve İzmir’de olduğunu görüyoruz.
Yaş ve cinsiyet gruplandırmasına baktığımızda iyi bir tablo görmüyoruz. 55 yaş üstündeki üyelerimiz büyük çoğunluğu oluşturuyor. Kadın ve gençlerimizin sayısı çok düşük ve pasif. Küçük oranda yapılacak bir taramada kadın ve gençlerin paylaşım ve beğenilerinin çok az veya hiç olmadığını görmek mümkün.
İlerleyişimizi sürekli hale getirebilmemiz için öncelikle eksikliklerimizi giderecek önlemler almalıyız. En başta kadın ve gençlik hakkında sistemli yazılar yayınlamalıyız. Ayrıca bu iki grubun sorunlarını içeren tartışmalara daha fazla zaman ayırmalıyız.
Moderatörlüğü etkinleştirmekte başlı başına bir sorun. En az iki arkadaşın gönüllü olarak bu görevi üstlenmesini istiyoruz. Site ve sayfa işleri fazla zaman alıcı değil kolayca üstesinden gelinebilir. Yardımınızı bekliyoruz.