Aslında hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.

Aslında hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değildir.

AKP Meclis Grup Başkan vekili Cahit Özkan AKP Kongrelerindeki, Salgın önlemlerini boşa çıkaran, halk sağlığın rizke sokan, kötü örnek, sorumsuz “Lebalep” Kongre görüntülerle ilgil;
“Aslında göründüğü gibi deği, yatay çekim nedeni ile öyle görünüyor .”
Açıklaması ile hem Genel Başkanını AKP Kongrelerindeki görüntüleri olumlaması ile “Lebalep” tanımlamasını yalanlarken, hemde espri dünyamızda level atlatmıştır.

Filmlerin klasik sahnesi; Hani adam Aile, akraba ziyaretinde memleketine giden karısından doğan boşluğu fırsat bilerek kaçamak yapınca evine sürpriz yapıp erken dönen karısı tarafından kendi yatak odasında, kendi yatağında metresi ile anadan üryan yakalanınca; “Çarşafa dolaşmış” bir hal içinde
Durum ayan beyan ortadayken, her hangi bir açıklamaya gerek bırakmayacak kadar açıkken;
“Aşkım durum göründüğü gibi değil açıklayabilirim.”der ya…
Bizim AKP’li Grup Başkan Vekilinin durumu da bu… “Çarşafa dolaşma” hali.

“Çarşafa dolaşma” hali Aslında Cumhur İttifakının İktidarının 19. Yılındaki durumunu en iyi özetleyen bu gibi durumları en güzel ifade eden amiyane tabirdir.

Erdoğan/AKP, nam-ı diğer Cumhur İttifakı İktidarında artık yaşamın hiçbir alanında yönetim anlayışında, yönetme iradesinde dikiş tutmamaktadır.Ekonomi, eğitim, Sağlıkta Salgın yönetimi, Sosyal yaşam düzeni skandal boyutlara varan pespayelik ile yürümektedir.

Salgın öncesi başlayan ekonomik istikrarsızlık, Salgının yarattığı olumsuz koşullar üzerine tüy dikmiş bu sürecin kötü yönetimi zaten giderek yoksullaşma süreci derinleşen Ülke nüfusunun ezici çoğunluğunu açlık sınırına doğru sürüklemektedir.

Bu süreçte Hazine ve maliye Bakanı değişikliği ile başlayan Ekonomi yönetimindeki dalgalanma, kargaşa, Merkez Bankası Başkanlıklarındaki olağan dışı sıklıktakı değişimler, Ülkemiz 24 saat içinde milyonlarca dolar zarara sokularak, Devlet bütçesinde ağır hasara yol açmış, zaten yoksul olan halkımız üzerindeki yoksulluk katmerleşmiştir.

Salgın sürecinde ilk orta, lise eğitiminde beceriksiz yönetim anlayışı bir kuşakta onarılamaz, yerine konulamaz bir eğitim boşluğu ile kayıp bir kuşak yaratmıştır.

Salgın sürecinde Sağlık yönetimi bütünü ile bir facia skandaldır.
Salgının ilk günlerinden itibaren iyi düşünülmemiş bakanlıklar arası eş güdümsüz, , ekonominin, sosyal yaşamın doğasına aykırı tutarsız uygulamalar vatandaşı isyan noktasına getirirken halka yönelik Salgın tedbirlerinin AKP Hükümeti çevrelerince en üst düzeyden başlayarak ihlali ve bu ihlallere toplumun zekası ile alay eder gibi “Akıllara zarar” bahaneler Salgın sürecinde ekonomik ve sosyal olarak zaten çıkmaza girip bunalmış toplumumuzu iyiden iyiye çileden çıkarmaktadır.

Ülkemizde her türlü ayrımcılık yönünde ve Kadına yönelik şiddet her geçen gün vaka sayısısı olarak çoğalıp artarken bu sürece koruma kalkanı olacak “İstanbul Sözleşmesinin” hukuğuna aykırı olarak bir geceyarısı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile iptali etmesi yolu ile Erdoğan /AKP İktidarı Uluslararası bir skandala daha imza atıp kendi ayağına bir kurşun daha sıkmıştır.

Tüm bu gelişmeler sonucu toplum huzursuz, isyanda, Hukuksuz Kayyıma karşı Boğaziçi Üniversitesi , İstanbul Sözleşmesi iptaline karşı kadınlar, iflasın eşiğinde kepenk kapayan milyonlarca esnaf meydanlarda, isyanda, direnişte.

Ülke tüm bu olumsuzluklar içinde ekonomik ve sosyal kaos, kriz, yönetilememe durumundayken
ErdoğanAKP iktidarı Salgın koşullarını hiçe sayıp topluma kötü örnek olacak bir tutarsızlık, sorumsuzluk içinde “Lebaleb” Kongrelerle güç gösterisi yaparak ; “ Yıkılmadım ayaktayım” mesajı vermektedir.
Bu tutarsızlığı, sorumsuzluğu da toplumun aklı ile alay edercesine trajikomik bir gerekçe ile “ Yatay çekim” Üst düzeyden bir yetkilinin ağzından bahane üretmektedir.

Evet gerçekten durum hiçte dışarıdan göründüğü gibi değildir; İhtişamlı Saray Yaşamlarına, ucu bucağı gelmeyen protokol kortejlerine, özel uçak filolarına, kuyruğu dik tutan üst perdeden söylemlere, 2023’ü bile pas geçip 2053’e hedef göstermelere, hazine kasası tam takır hatta eksideyken “Kanal İstanbul” gibi hiçbir toplumsal yararı olmayan gereksiz, boş şatafatlara ve “Lebaleb “ Kongrelerde üst perdeden söylemlere karşı Erdoğan /AKP iktidarı ömrünü tüketmiştir, son yıllarını yaşamakta, sallanmakta, ayakta duracak mecali kalmamıştır.

İktidar Cephesine görüntü böyleyken 19 yıllık Yönetimi sonucu Ülkeyi viraneye çevirmiş, toplumu yoksulluğun, açlığın eşiğine getirmiş böyle bir İktidarın elinden Ülke Yönetimini alıp Ülkeyi esenliğe toplumu refaha çıkaracak bu noktada sorumluluk ve insiyatif alacak, kararlı, dirayetli derli toplu ivedilikle bir Muhalefet İttifakı aranmaktadır.

Osman Naci
28 Mart 2021
Kozyatağı/Kadıköy

About OsmanNaciBalta

Check Also

Gündemden Bir Demet/Kültür/Mustafa Aydin

Oscar’daki Gazze konuşmasının ardından tartışmalar bitmiyor “Gerçek sanatçılar böyle yapar” diyen de var, “Açıkça başarısız …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com