Köşelerden Bir Demet (223)-Cavlı Çulfaz

Bu tokat gibi çarpıcı “ant“ı ilk Diyarbakır’da duydum. Kendi nasılsa tahliye edilmiş, ama arkadaşları, yoldaşları kara ünlü Diyarbakır Hapishanesinde kalmış bir Kürt gözlerini gözlerime dikip, “yumuşak” G’yi “sert” G’ye dönüştürüp konuşmuştu: – Ağabey, onları unutursam cigerim gurusun…

https://t24.com.tr/yazarlar/aydin-engin/unutursam-da-susarsam-da-cigerim-kurusun,30006

‘Ataturk’s ideal Turkish woman’ – Canan Kaftancıoğlu: “Eğer birkaç hafta içerisinde hapse girersem yeni bir dil öğrenmek için vaktim olacak veya belki de yeni bir üniversite eğitimine başlarım. Her ne olursa olsun daha güçlü çıkacağım”

https://time.com/5941493/kaftancioglu-erdogan-turkey/

https://www.gazeteduvar.com.tr/time-dergisinden-canan-kaftancioglu-yorumu-navalniye-benziyor-haber-1514394

Mümkünse, başörtüsünün kadın özgürlüğüyle değil, aksine kadının esaretiyle güçlü bir ilişkisi olduğunu neden görmediğinizi düşünüp kendinizi sorgulayın. Başörtülü bir politik figür olmanın onu özgür değil, aksine onu yaratan siyasi güce daha bağımlı kıldığını da biliyor. O yüzden boşuna eski zamanın argümanlarıyla onu ya da bu iktidarı alaşağı etmeye çalışmayın.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mine-sogut/ozlem-zengine-hic-kizmayin-1816229

Binali Yıldırım: “Biz para yağmur gibi akarken sanki hiç ödemeyecekmişiz gibi bol bol almışız. Geri ödeme zamanı gelince ‘Nereden çıktı bu’ demeye başlamışız. Bunun görmemiz lazım. Problem nerede hesap kitap işinde.

https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-tezkan/turkiye-neden-batakta-iste-yaniti,30007

ABD, Çin ve Rusya’yı bir blok olarak görüyor ki büyük oranda doğrudur. Dolayısıyla sadece Çin’e değil, Çin-Rusya ortaklığına karşı mücadele etmek zorunda kalacağını görüyor. Bu nedenle de AB ile Hindistan’ın desteğine ihtiyaç duyuyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/baltik-akdeniz-hatti-ve-abd-nato-yiginagi-1816251

Having alienated most other potential political partners in the last 20 years, and as the AKP’s popularity continues to wane, the president now has little choice but to stick with MHP if he wants to hang on to power.

https://www.theguardian.com/world/2021/feb/25/turkeys-mobsters-step-out-of-shadows-and-into-public-sphere

Sanatçının bağ’sız oluşu ise, bir çeşit kendi kendini öldürmesi ve aynı nihilizmin bulanık bir başka türüdür ve de başka bir şey değildir.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/zeynep-oral/biz-lawrence-ferlinghettiyi-cok-sevdik-1816255

 “Gelecekte insanlar bize, ‘Ne iş yapıyorsunuz?’ diye sorduğunda ne cevap vereceğiz?”

Günümüzde işverenler, dijital okur-yazar, kendi kendini motive eden, iyi takım oyuncusu, sosyal becerili, istihdam edilebilir, girişimci insanlar istiyor. Bu beceriler, yeterlilikler ve yetenekler nasıl bir araya getirilirse getirilsin istikrarlı meslekî kimlikler tanımlamaz. Tek istenilen gerek duyulduğunda işe alınabilecek, gerek duyulduğunda işten atılabilecek işçi arzıdır.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dijital-toplumda-calisma-ve-yasam-1815992

Jose Saramago – Körleşen insanoğlu kendi gerçeğiyle yüzleştikten sonra yeniden ayakları üzerinde yükseliyor. Hükümetlerin baskıcı uygulamalarına, toplumun bağrındaki çürümüşlüğe, maddi ve manevi kayıplara rağmen yaralar sarılıyor. Her şey aniden başladığı gibi aniden bitiyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saramago-korlukte-gormedikleri-gormekte-gordukleri-1815988

Ahmet Ağaoğlu – “Bir müddetten beri bende garip ve müziç bir ihtiyaç doğmuştur: Kendi kendimi müşahede altına almak! (…) İşte ben kendimi öğrenmeye koyuldum ve sizi temin ederim ki bu pek de kolay ve bilhassa hoş bir iş değildir! Fakat ilk defa beni bir dehşet aldı ve derin bir nefretle gözlerimi yumdum. ‘Aman, ben bu muymuşum?’ diye haykıracağım geldi.”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ben-neyim-1815479

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/turkiye/

https://demokrasibirlikdayanisma.com/category/sol-marksizm/

https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ

[Aşağıdaki bağlantıyı Gönül Dinçer yoldaş iletti. – C.Ç.- ]

https://www.change.org/p/insan-haklar%C4%B1-savunucusu-%C3%B6mer-faruk-gergerlio%C4%9Flu-susturulamaz-gergerlioglususturulamaz-aymbaskanligi

Cemal Süreya Onun hakkında: ”O var ya, daha yürekliyiz, daha karagözlü, daha gerçekçi. Muzaffer İlhan Erdost diye biri var, orda duruyor.” demişti.

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-ilhan-in-paltosu-kanli-10654

Sabahattin Ali (25 Şubat 1907) – Aldırma gönül aldırma…

https://www.youtube.com/watch?v=o6PZsAitVCc

https://www.cafrande.org/cumhuriyet-tarihinin-bilinen-ilk-faili-belli-mechulu-sabahattin-ali-temel-demirer/

Attachments area

Preview YouTube video Edip Akbayram – Aldırma Gönül

Edip Akbayram – Aldırma Gönül

About Mehmet Tas

Check Also

21.Yüzyılda Sol Karanlıkta Yürüyor- M. Taş

Sol partiler, bazı bölgeler hariç, kendi adaylarıyla seçimlere giriyorlar. Güncel seçim politikalarının ayrıntılarında gömülmüş, küçük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com