Geçmişte sosyalist kesimde tartışmalara ve ayrışmalara neden olan devrimci durum, “İktidardakiler artık yönetemez olduklarında, kitleler ise artık böyle yönetilmek istemediklerinde” diye tanımlanırdı. Ancak devrimci durumun devrime yol açmasının olmazsa olmaz koşulu, iktidarı devralacak bir gücün hazır olmasıydı. Öyle büyük devrim falan değil, nerede o günler! Türkiye’yi bugün battığı çukurdan çıkarıp normalleşmeyi sağlayacak bir iktidar değişikliğinden söz ediyoruz.
https://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar/muhalefet-iktidara-gercekten-talip-mi,28917
Siz karanlık derken bile simsiyah bir şeyden bahsediyorsunuz. Ama bizim kurgulanmış böyle bir dünyamız yok. Ki eğer her yeri simsiyah görsek ya da algılasaydık yaşanmaz bir dünya olurdu. Zaten doğuştan kör olanlarda renge dair herhangi bir bağlam yok. Dolayısıyla bu bağlamı sizler kurmak zorunda kalıyorsunuz.
https://www.gazeteduvar.com.tr/korleri-anlamak-icin-gozlerinizi-kapatmaniz-anlamsiz-haber-1506209
Tarihinde hiçbir zaman bugünkü gücüne, etkililiğine kavuşmamış ve bu durumu, konumu, gücü yitirmeyi asla istemeyecek Türk ırkçı – milliyetçi siyasal hareket ile… TUSİAD ya da MUSİAD gibi örgütlenmelerde öne çıkmayan, belki üye bile olmayan ama 18 yıldır ülkeyi amansızca ve imansızca soyan inşaat, beton, maden, enerji şirketleri ile…
Mafya lideri, kabadayının aksine korunmadan ve çaktırmasa da korkmadan gezemez. Kapitalist ekonominin gereği, kitlesel pazarlamaya yönelik işlevleri yerine getirir. Yine kumar sektöründe olabilmekle beraber, daha çok beyaz kadın ticareti, uyuşturucu satışı gibi faaliyetleri yürütürler. Devlet ile ilişkileri, polis müdürlerinden bakanlara, parlamenterlerden devlet başkanlarına kadar geniş bir yelpazede tanımlanabilir. Al gülüm ver gülümdür. Kendi aralarında kazan kazan ilkesine göre yürür her şey. Dünyanın hiçbir ülkesinde, devlet ile belli bir düzeyde ilişkisi olmayan mafya olamaz. Yaşatmaz alimallah büyüğü, mafyayı…
https://www.gazeteduvar.com.tr/kabadayi-mafya-cete-makale-1506187
Yaklaşık 10 yıllık bir deneyim sonrasında Kamu Özel İşbirliği modelinin yüksek maliyetleri ve vatandaşların zamanla artan memnuniyetsizliği nedeniyle AB ülkeleri, 2007 yılından itibaren sağlık alanında yapılacak yatırımlarda KÖİ modelinden hızla vazgeçmeye başladı.
Fuat Uğur, 15 Temmuz Hain FETÖ Kalkışmasını da aylar önce yazmıştı. Bilgiyi nereden alıyor? diye sormayın… Mutlaka her gazetecinin olduğu gibi derin düşünen kaynakları vardır.
https://www.birgun.net/haber/vahim-cagrisim-325208
“Toz Bezi Değiliz Ev İşçisiyiz”. Ev İşçileri Dayanışma Sendikası bir araştırma yaptı. İkinci ya da üçüncü dalgadan değil işsiz kalmaktan korkuyorlar. Yüzde 68’i işini kaybetti bile. 21 ile 64 yaş arasındaki kadınlar… Yüzde 99.7’si kendi evinde ya da çalıştığı evde şiddet görüyor. Salgınla işlerinden oldular. Kayıtları olmadığı için hiçbir destekten yararlanamıyorlar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/emek-dunyasi/kiraci-borclu-ve-issiz-1795727
“Süreç olarak faşizmi” Trump başlatmadı ama güçlendirdi, şimdi muhalefete geçince, 2024 seçimlerine hazırlanırken daha da ileri götürmeye hazırlanıyor. Bu hazırlığın momentumu kırılamazsa hiç şüpheniz olmasın, önümüzdeki ekonomik olarak çok zor geçecek yıllarda “Weimar” benzetmesini daha çok kullanırız.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/ergin-yildizoglu/weimar-amerika-1795733
Zehir halen bünyemizde. Zayıflamamızın, tırnaklarımızın düşmesinin, derimizdeki dökünütünün nedenini artık biliyoruz. Şimdi cendereden kurtulmak için panzehiri bulma zamanı!
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/o-ses-kaydini-dinledim-1795707
Aydınlanma, özünde, Orta Çağ’dan çıkmaktır, teokrasiyi, monarşiyi, feodalizmi yıkmaktır, insanlığın bilim, felsefe ve sanat üzerinden gelişmesini sağlamaktır. 1776 Amerikan devrimi ve 1789 Fransız devrimi bu süreci başlatmıştır.
https://www.aydinlik.com.tr/haber/mucadele-ve-hik%C3%A2yesi-224916-1
Varlık Vergisi’ni de, 6-7 Eylül Olayları’nı da yaşadı. Şiddet insanın doğasında var mıdır, yoksa sonradan mı öğrenilir? Erdem kavramının bireyin yaşamındaki yeri ne? Felsefeci İoanna Kuçuradi yanıtlıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=taIicWn7vdM
https://www.youtube.com/watch?v=TsLK2KMKDVQ
Thomas Mann’s The Magic Mountain is also a novel about disease, not merely of individuals, but also of a whole age. Where disease appears as the prerequisite of spiritual growth, Mann plays his favorite theme of the polarity between spirit and life; the transcendence of this polarity in the name of humanism is central to the novel. Where disease stands as the symptom of the moral deterioration of the capitalist and bourgeois order, Mann is the modern writer who must concern himself with the issues of his time. To attempt “to see the real in the spiritual and the spiritual in the real” was a fundamental maxim of his.
https://www.cliffsnotes.com/literature/m/the-magic-mountain/about-the-magic-mountain
DİRENMELİYİZ DEDİĞİMİZ İÇİN KESK, ÜYELİKLERİMİZİ ASKIYA ALDI.
https://www.youtube.com/watch?v=DbqMjVuEO_c&feature=youtu.be
“Yeni başlayanlar için 14 derste faşizm” 2003’te yayımlandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/zeynep-oral/fasizm-nedir-ne-degildir-1795737
Alper Erdinç, Mert Gider ve Gizem Ertürk’ün hazırladığı “Türkiye’de Müzisyen Olmak”
https://www.nouvart.net/bu-ulkenin-yonetim-ve-birlikte-olamama-sorunu-sanattan-basladi-yikima/
https://independent.academia.edu/CAVLICULFAZ
Attachments area
Türk filozof İoanna Kuçuradi ile kaçırılmayacak röportaj | Büyük Sorular – 12 Ocak 2020
Preview YouTube video Başrol – 17 Kasım 2019 (Ioanna Kuçuradi)
Başrol – 17 Kasım 2019 (Ioanna Kuçuradi)
Preview YouTube video DİRENMELİYİZ DEDİĞİMİZ İÇİN KESK, ÜYELİKLERİMİZİ ASKIYA ALDI
DİRENMELİYİZ DEDİĞİMİZ İÇİN KESK, ÜYELİKLERİMİZİ ASKIYA ALDI
ENTERNASYONAL KÖŞELERDEN BİR DEMET
Owen Jones Yanis Varoufakis ile Tartışıyor: “Kapitalizmden çok daha kötü koşullarda altında yaşıyoruz”
Owen Jones ve Yanis Varoufakis Avrupa’da ‘illiberal dalga’yı tartışırken COVID-19’un kapitalist krizi için bir ‘turboşarj’ görevi gördüğünü belirttiler!