Köşelerden Bir Demet (107)- Cavlı Çulfaz

Teknolojik üstünlüğü kaybeden hegemonyayı da kaybeder. “Hegemonyası zaten epeyce sarsılmış olan ABD, bir de teknolojik üstünlüğü kaybederse neler olur?” sorusu dünya için olduğu kadar ABD’nin kendi içinde olabilecekler açısından da korkutucu bir soru.

https://www.birgun.net/haber/distopya-anlatisi-olarak-cin-1-319471

‘Askıda ekmek’ diye bir proje başlattılar. Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu, iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek.

https://www.gazeteduvar.com.tr/babacandan-bahceliye-milliyetcilik-askiya-ekmek-koymak-degildir-haber-1501947

Meslek örgütlerinin AKP ve MHP’nin “arka bahçesi” olması için yapılan hazırlıkların tamamlandığı da açıkça Cumhurbaşkanı ağzından ilan edilmiştir. Bunun için tarih de verilmiştir: Yeni yılın başı! Bundan sonrasına dair ortak mücadeleyle hazırlanmanın ötesinde her şey boş laftan öte geçmez!

https://www.evrensel.net/yazi/87355/erdogan-tum-meslek-orgutlerini-arka-bahce-yapmak-icin-start-verdi

Devlet gerçekten bir akıl sahibi ise yapılması gereken Kürt sorununun Türkiye’nin demokratikleşmesi kapsamında eşit haklara dayalı demokratik çözüm yoluna yönelmelidir. Oyun ve entrikalarla bir yere varılamadı, varılamaz.

https://www.evrensel.net/yazi/87354/ocalan-televizyona-mi-cikarilacak

Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken, çete lideri Alaattin Çakıcı ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak Marina’da bir araya geldi.

http://www.yeniyasamgazetesi.info/susurluk-cetesi-bodrumda/

Kampanyaya destek verenler arasında Enzo Traverso, Judith Butler, Etienne Balibar, Noam Chomsky, Silvia Federici, Toni Negri ve Wendy Brown gibi dünyaca ünlü birçok akademisyen bulunuyor.

https://www.gazeteduvar.com.tr/dunyadan-cok-sayida-akademisyen-cihan-erdal-icin-kampanya-baslatti-haber-1501925

Neden kimse bir Türk’ün Kürtçe bilmediğini sorgulamaz? ‘Franz Fanon, beyazlara beyazlığı, sömürgeciye sömürgeciliği görünür kılar, tabii eğer bakılırsa veya bakılmak istenirse’ tespitini yapar.

https://www.gazeteduvar.com.tr/neden-kimse-bir-turkun-kurtce-bilmedigini-sorgulamaz-haber-1501875

“Kars’ta yıllardır minareyi çalmayı alışkanlık haline getirenler, kılıfını hazırlama işini de devlete yaptırmaya çalışıyorlar. 20 MİLYON LİRAYI BULAN İHALELER İLE İLGİLİ DOSYALARI YARGIYA TAŞIDIĞIMIZ GÜNLERDE TUTUKLANMAMIZ TESADÜF MÜ?”

https://www.gazeteduvar.com.tr/ayhan-bilgen-cetelerin-actiklari-trol-hesaplardan-bir-bakani-yonlendirebiliyor-olmalari-endise-verici-haber-1501814

Günümüzde toplum ve akademi, Hegel’in öznenin kendini yadsıması ilkesini doğrular nitelikte kendi ırkçı temellerinin yadsınması krizi ile yola devam ediyor; kendi kendilerini olumsuzlayarak ve ‘öteki’nden yani toplumsal mücadele ve ırkçılığa maruz kalanlardan aldıklarını kendi içlerindeki yadsımada/olumsuzlamada harmanlayarak sentez yollarını arıyorlar diyebiliriz ve bu olumsuzlamanın her yadsıma/olumsuzlama sürecinde olduğu gibi pozitif etkileri olacağını ifade edebiliriz.

https://yeniyasamgazetesi.com/sosyal-bilimlerde-irkcilik-tanimlamalari/

Yenilenme için tek şans, karşı karşıya olduğumuz karmaşa karşısında gözlerimizi açık tutmaktan geçmektedir.  Tam da bu noktada, siyasetçilerden bu keşmekeşten çıkışı göstermesini talep etmek son derece anlaşılabilir. Ancak bu talebi yaparken, Beckett’in yenilenme için tek şans olarak gördüğü karmaşa karşısında gözlerimizi açık tutma yönündeki uyarısını da ciddiye almak gerekiyor.

https://www.birgun.net/haber/godot-u-beklerken-319472

Dünyadaki hiçbir kültürel ve sportif faaliyete, hiçbir diplomatik ve uluslararası platforma, hiçbir hukuki ve insani yapıya dahil olamayan Kıbrıslı Türklerin neden “çözüm istememeleri” ve bu kapana kısılmış durumda yaşamayı neden sürdürmeleri gerektiğini de bir zahmet anlatın.

https://www.birgun.net/haber/ankara-nin-akinci-dusmanligi-319508

Fransız Courrier International dergisinin son sayısının kapağında Cumhurbaşkanı’nın Supermen kılığında bir illüstrasyonu var. Kapaktaki başlık da Türkiye’nin dünyanın geri kalanına karşı olduğunu anlatıyor. Türkiye herkese karşıysa, herkes kime karşı?

https://t24.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/turkiye-herkese-karsiysa-herkes-kime-karsi,28376

Hüseyin Gülerce adı ilginç geldi, çünkü kendisiyle söyleşi yaptığımda bana Mücadele Birliği’nin tek adam sistemiyle yönetildiğini, liderin dışında kimsenin sesinin çıkmadığını, bugün ayrıldıkları zaman bunu gördükleri anlattı. Ancak oradan ayrıldıktan sonra girdiği yapılara bakıyoruz MB’den daha katı ve lider odaklı bir yapı olan Fetullahçı yapılanma içerisinde yer aldığını görüyoruz. Oradan ayrıldıktan sonra da yine aynı tutumunu sürdürdüğünü görüyoruz.

https://www.gazeteduvar.com.tr/ekin-kadir-selcuk-mucadeleciler-sag-soylemi-derinlemesine-etkiledi-makale-1501848

Enver Hoca üzerinden başlatılan sığ komünizm düşmanı propagandaya karşı çıkmak, geçmişin günahını, sevabını omuzlamak anlamına gelmez. Asıl sorun, Tiran’da bir duvarda silinmeye çalışılmış ancak hâlâ okunabilen bir yazıdaki gibi “Antikomünizmin faşizm olduğudur.”

https://www.gazeteduvar.com.tr/enver-hocayi-birakmayan-koy-gorulmese-de-eksik-degil-haber-1501879

Yıldız Kenter Tiyatrosu, İBB Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü bünyesine katıldı. Genco Erkal: İşte dört gözle beklediğimiz haber. Bravo Başkan, sözünün eriymişsin.

https://www.birgun.net/haber/kenter-tiyatrosu-sevinci-dogru-karar-guzel-haber-319512

About Mehmet Tas

Check Also

Gündemden Bir Demet/Mustafa Aydin

Yeşilin vandalizm tonu Hazırlayan: Gülşah Görücü Londra’daki Finsbury Park yakınlarında bir binanın yan cephesinde bir gece …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com