‘ENTERNASYONALİZM VEYA YOK OLUŞ’ ZİRVESİ VE PROGRAM

ZİRVE HAKKINDA

18-20 Eylül’de, İlerici Enternasyonal (Progressive International Pi) ilk zirvesini yapacak ve dünyanın dört bir yanındaki üyelerini, zamanımızın merkezi ikilemi olan Enternasyonalizm veya Yok Oluşla yüzleşmek üzere bir araya getirecek.

Mayıs 2020’de, Pi ilerici güçleri ortak bir cephede birleştirmek, organize etmek ve seferber etmek için bir misyon başlattı.

O tarihten bugüne bu koalisyon, Hindistan’daki Ulusal Halk Hareketleri İttifakı’ndan Kolombiya’daki Congreso  de los Pueblos’a, Avrupa’da Demokrasi Hareketi’ne kadar dünya çapında milyonlarca insanı temsil eden sendikalar, partiler ve hareketleri kapsayacak şekilde büyüdü.

Pi üyeleri birlikte, Küresel Güney’de borç iptali gibi sorunlarda uluslararası kampanyalar başlattı, ‘Covid-19’dan Sonra Dünyayı Geri kazanmak için bir politik vizyon geliştirdiler ve dünya çapında ana akım medya tarafından dışlanan eleştirel bakış açılarının çevirisi ve yayılması için bir iletişim hizmeti kurdular.

Covid-19 salgını nedeniyle Konseyin İzlanda’nın Reykjavik kentinde toplanma planlarını erteledi. Ancak salgın, demokrasi, iklim ve ekonomik eşitsizlik krizlerini de hızlandırdığından, dünyadaki ilerici güçleri hızlı ve kararlı davranmaya zorladı.

İşte bu yüzden Pi bu acil zirveyi gerçekleştiriyor: mevcut krizimizin haritasını çıkarmak, ortak geleceğimizi belirlemek ve bunu yapmak için tüm gezegenimizi kapsayan cephemizi güçlendirmek.

Program

  1. Post-Kapitalizmin İlerici Vizyonu, Yanis Varoufakis, Vijay Prashad, EceTemelkuran, Nick Estes ve Lyn  Ossome ile bir panel

Post-kapitalizmin ufku daha net bir şekilde ortaya çıkıyor – post-kapitalist ekonominin otoriter oligarşik mi yoksa demokratik ve sosyal mi olacağı henüz belli değil. Yanis  Varoufakis, post-kapitalist bir gelecek için mücadeleyi nasıl kazanabileceğimizi anlatan bir panel başlatıyor.

  1. Onarım Yılları, Naomi Klein, Tasneem Essop,Vanessa Nakate ve  Aruna Roy ile bir panel tartışma düzenliyor. | 16:00 UTC.

Covid-19 salgını tüm dünyada kapanmayı dayattı. Toplumlarımızdaki derin çatlakları iyileştirmek için hayatımızın yeni temposunu nasıl düzenleyebiliriz? Naomi Klein Pi Konseyi’nin diğer üyelerine katılarak: iklim, ırk, ekonomi ve altyapıdaki değişimleri gerçekleştirmek için krizi nasıl kullanabileceğimizi tartışıyor:

  1. Enternasyonalizm veya yok oluş; Noam Chomsky, Nanjala Nyabola, Cornel West ve John McDonnell ile bir panel tartışma düzenliyor. 18:00 UTC

Sermaye örgütlü o halde adaletsizliğe ve baskıya karşı mücadelemiz de benzer olmalı. Noam Chomsky ve Konsey’in diğer üyeleri insanlığın karşı karşıya kaldığı varoluşsal tehdidi ve İlerici Enternasyonal’in nasıl karşı koyabileceğini tartışıyor.

  1. Latin Amerika’da Demokrasiyi yeniden kazanmak, Luis Arce, Andrés Arauz,Alicia Castro ve daha fazlası Wiphalas’ın ev sahipliğinde toplanıyor. |20:00 UTC.

Latin Amerika’da ve dünyada demokratik kurumların yok edilmesine tanık oluyoruz. Luis Arce’ye katılın – Sosyalizme Doğru Hareketinin (MAS- IPSP) Bolivya başkan adayı- Alicia Castro, Andrés  Arauz, ve Wiphalas Dünya çapındaki ilerici güçlerin Bolivya’da ve Latin Amerika’da demokrasiyi ve popüler egemenliği geri kazanmak için artan bir güçle yasal savaş taktiklerine ve “kanunlara” karşı nasıl savaştığını tartışıyor.

Yeni tartışma başlıkları ve konuşmacılar duyurulacak.

Bugün Progressive International’a üye olun ya da bağış yaparak çalışmalarımızı destekleyin.

About Mehmet Tas

Check Also

Lenin: Düşüncesinin Bütünlüğü Üzerine Bir Çalışma. Georg Lukacs 1924

Georg Lukacs 1924 4. Emperyalizm: Dünya Savaşı ve İç Savaş Ancak belirleyici devrimci mücadeleler dönemine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com